National

Procesul FNI nu se reia

Publicat: 22 sept. 2011
1
Tribunalul Bucuresti a respins cererea lui Nicolae Popa de rejudecare a procesului Fondului National de Investitii. Decizia nu este insa definitiva. La inceputul lui august, Parchetul General ceruse redeschiderea acestui dosar, dar si a celor legate de Banca Agricola, Banca de Investitii si Dezvoltare (BID) si Banca Romana de Scont, in care Sorin Ovidiu Vintu era cercetat pentru spalare de bani.
Procesul FNI nu se reia, a decis Tribunalul Bucuresti joi, fara ca decizia sa fie definitiva, potrivit Realitatea TV.
Nicolae Popa, condamnat in lipsa la 15 ani de detentie pentru prabusirea Fondului National de Investitii, a solicitat autoritatilor romane, dupa ce a fost extradat din Indonezia, redeschiderea cazului FNI.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la propunerea Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, in considerarea dosarelor aflate pe rolul acesteia, in care se fac cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de spalare de bani de catre Sorin Ovidiu Vintu, precum si a solicitarii de redeschidere a dosarului Fondului National de Investitii (FNI) formulate de Nicolae Popa, inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti, au fost analizate cauzele solutionate anterior de Ministerul Public, avand ca obiect fraudarea FNI sau infractiuni de spalare de bani presupus a fi comise de Vintu.Adauga un comentariu