Economic Local

Proces pentru un milion Euro

Publicat: 21 mart. 2008
1

• Primaria Vladeni a intentat o actiune in justitie impotriva Agentiei Regionale pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (ARDRP) Iasi, in incercarea de a recupera suma de un milion Euro, valoarea unui proiect esuat de modernizare a unui drum, finantat prin fonduri Phare

Primaria Vladeni a intentat o actiune in justitie impotriva Agentiei Regionale pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (ARDRP) Iasi, in incercarea de a recupera suma de un milion Euro, valoarea proiectului esuat de modernizare a unui drum, finantat prin fonduri Phare. „Primaria Vladeni are de returnat un milion Euro. Au inceput deja demersurile pentru recuperarea banilor. Exista o clauza contractuala in care se specifica faptul ca dupa cinci ani lucrarea trebuie sa arate ca noua. S-a dovedit ca a fost o problema. Contractul a fost incheiat intre Consiliul Local si Agentie, motiv pentru care le-am cerut deja reprezentantilor Primariei Vladeni sa returneze banii. Este dreptul lor sa apeleze la justitie”, a afirmat Eugen Ticau, directorul APDRP (fostul SAPARD) Iasi.

Alaturi de primaria Vladeni, si Primaria Popricani are de returnat o suma de un milion Euro. Cele doua drumuri executate in comunele iesene cu fonduri de la Uniunea Europeana s-au surpat sau au fost distruse la numai doi ani dupa ce au fost construite. In ambele comune drumurile au fost realizate de aceeasi firma, respectiv SC Castrum Corporation SRL din Negresti Oas. Potrivit reprezentantilor APDRP, ultima sansa a celor doua comune ar fi sa repare lucrarile din bugetele proprii. Degradarile aparute la drumurile in cauza trebuiau remediate pana cel tarziu la data de 1 septembrie 2007. Pentru ca nu au fost remediate, contractul a fost reziliat cu recuperarea debitului constatat in urma decontarii lucrarilor. Acum, cele doua comune iesene au de platit catre APDRP facturi de doua milioane Euro, valoare de zeci de ori mai mare decat bugetul anual al comunelor. In jurul proiectului de la Popricani au planat o serie de lungi suspiciuni si probleme inca din anul 2004, de la data inceperii lucrarilor. Mai mereu, datele de la Agentia SAPARD nu au corespuns cu stadiul real al lucrarii, prin faptul ca atat primaria, cat si firma au raportat date eronate, ajungand in imposibilitatea de a finaliza lucrarea.
Comentarii
Adauga un comentariu