Actualitate

Proces fierbinte la Curtea de Apel Iasi! Nepotul unui ministru celebru, judecat pentru evaziune

Publicat: 04 mart. 2016
1

@ Procurorii la de DIICOT Iasi au aflat destul de tarziu ca, in spatele acestei afaceri se afla nepotului unuia dintre cei mai cunoscuti ministri

Judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au decis ieri sa-i permita nepotului unui fost ministru sa plece din Romania, la o expozitie de mobila in Germania si Austria. „În baza disp. art. 215 Cod procedura penala, admite cererea inculpatului Adrian Viorel Marasoiu de a i se încuviinta depasirea teritoriului României în perioada 20-29 martie 2016, în scopul exclusiv al deplasarii din localitatea Topoloveni din România, în Germania si Austria, pentru a-si promova/vinde produsele de mobilier. Copie de pe prezenta încheiere se va comunica Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, prin Biroul Supravegheri Judiciare – Politia localitatii Grajduri, organ desemnat pentru supravegherea respectarii masurii controlului judiciar si a obligatiilor stabilite pe durata controlului judiciar în sarcina inculpatului SD, Inspectoratului de Politie Judetean Arges prin Biroul Supravegheri Judiciare – Politia localitatii Topoloveni, organ desemnat pentru supravegherea respectarii masurii controlului judiciar”, se arata in decizia judecatorilor.

Adrian Viorel Marasoiu este nepotului lui Dan Valentin Fatuloiu, fostul ministru de interne. In acest dosar este implicat si avocatul Catalin Andrei Ogaru. Calitatea acestuia din urma a atras si competenta Curtii de Apel Iasi. Dosarul a fost instrumentat de procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi si porneste de la afacerile ilegale derulate de tiganii din zona Grajduri.

„În perioada septembrie 2010 – martie 2011, Marasoiu Adrian Viorel si Ogaru Andrei Catalin, în calitate de administrator, respectiv împuternicit al administratorului la Stoneway SRL Cateasca, judetul Arges, au evidentiat în contabilitate si în alte documente cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale”, au precizat procurorii de la DIICOT Iasi. Mandra si Dragos Stanescu sunt acuzati ca au inregistrat, in contabilitatea firmei Anisoara Metal SRL, facturi in valoare de peste 3 milioane lei. De asemenea, Costel Stanescu, patronul firmei Euromod Business SRL, a inregistrat si el in contabilitate, in mod fictiv, suma de 2 milioane lei. Toti cei mentionati fac parte dintr-un grup organizat, specializat in infractiuni de natura economica.

„Fara a desfasura în fapt relatii comerciale reale între aceste societati comerciale, ei au creat circuite financiar-contabile fictive, între aceste societati circulând doar facturi plasmuite, dar si importante sume de bani, transferate prin conturile societatilor si în final, retrase în numerar de la ghiseele bancilor sau de la ATM-uri de catre membrii gruparii. Prejudiciul creat prin evaziune fiscala, reprezentând TVA dedus ilegal si impozit pe profit diminuat în mod nelegal, se ridica la aproximativ 500.000 lei”, au mai precizat procurorii de la DIICOT.
Adauga un comentariu