Eveniment-Social

Procentaj MODEST de promovabilitate la sesiunea de toamna a Bacalaureatului, la Iasi – VIDEO

Publicat: 29 aug. 2016
1

@ Înainte de depunerea contestatiilor, procentajul de promovabilitate la nivelul judetului Iasi, sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat, este de doar 31.95 la suta, al treilea la nivel national! @ Acesta este cu 2.20 la suta mai mic fata de etapa similara a anului 2015

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi a facut publice datele legate de rezultatele preliminare ale sesiunii de toamna a examenului de Bacalaureat! Astfel, procentajul de promovabilitate la nivelul judetului Iasi, sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat, este de doar 31.95 la suta, al treilea la nivel national. Dintre candidatii admisi, 34.37 la suta reprezinta absolventi ai seriei curente, 26.32 la suta provenind din seriile anterioare.

Citeste si:  Un absolvent de liceu din Iasi a fost la un pas sa RATEZE ADMITEREA in Marea Britanie din cauza erorii la proba de fizica – FOTO,VIDEO

Media nationala de promovare pentru sesiunea august-septembrie este de 24.1 la suta. La nivelul disciplinelor de examen, s-a înregistrat un procentaj de 82.48 la suta de promovabilitate la Limba si litertura româna si de 68.93 la suta – Matematica. În judetul Iasi, au fost înscrisi 1.262 de candidati, dintre care 1.011 au fost prezenti. Din totalul celor 323 de liceeni care au promovat examenul, 268 au obtinut medii între 6.00 – 6.99, 49 s-au încadrat în intervalul 7.00 – 7.99, iar sase candidati au promovat examenul cu medii cuprinse între 8.00 si 8.99. Din totalul celor 686 de candidati respinsi, 217 au obtinut medii între 5.00 si 5.99.

Citeste si:  Ei sunt elevii din Iasi care au luat 10 la Bacalaureat

„Rezultatele partiale, înainte de etapa contestatiilor pentru sesiunea august – septembrie a examenului de Bacalaureat sunt, asa cum estimam, modeste, dar încurajatoare fata de o estimare initiala de sub 30 la suta. Putem avea în vedere o usoara crestere a cifrei de promovabilitate, provenind din zona celor 217 de candidati care au obtinut medii cuprinse între 5.00 – 5.99. Dincolo de dificultatile inerente ale absolventilor care au sustinut examenul de Bacalaureat, apreciem efortul si dorinta de a finaliza studiile liceale cu acest examen, concretizate prin pozitionarea judetului nostru pe locul al treilea în ierarhia nationala”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrila, inspector scolar general al ISJ. Urmeaza ca joi, 1 septembrie, sa aiba loc afisarea rezultatelor finale. 

Citeste si:  BACALAUREAT. S-au afisat rezultatele, inainte de contestatii
Adauga un comentariu