Consiliul Judetean Constanta l-a chemat in fata instantei pe
Nicusor Daniel Constantinescu, fostul
presedinte al acestei institutii, care in prezent se afla
incarcerat la Penitenciarul
Poarta Alba. Prin intermediul actiunii,
CJC doreste sa recupereze suma de 1.522.723 de lei, reprezentand valoarea
amenzilor aplicate de instantele constantene in diverse dosare civile, unde Consiliul Judetean Constanta, condus la acea vreme de Nicusor Constantinescu, s-a judecat cu omul de afaceri Marian Turbatu.
Vezi si
Concret, in perioada 2007-2014, spun procurorii, presedintele Consiliului Judetean Constanta, inculpatul Nicusor Daniel Constantinescu, nu a respectat dispozitiile legale care il obligau sa procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism si a autorizatiilor de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua societati comerciale. Mai mult decat atat, dupa ce instantele judecatoresti au dispus prin 9 hotarari definitive, pronuntate in perioada 2008 – 2011, ca presedintele Consiliului Judetean Constanta sa procedeze la emiterea documentelor respective, acesta a refuzat punerea in executare a hotararilor prin care era obligat sa-si indeplineasca atributiile de serviciu.
Prin aceleasi hotarari, s-a dispus ca presedintele Consiliului Judetean Constanta sa plateasca o amenda civila pentru fiecare zi de intarziere, insa Nicusor Daniel Constantinescu a continuat sa nu isi execute obligatiile impuse de catre instanta de judecata. Toate demersurile de a obtine executarea silita a obligatiilor presedintelui CJ Constanta au ramas fara efect, inclusiv din cauza refuzului organelor fiscale de a executa penalitatile, astfel incat Nicusor Daniel Constantinescu a lipsit practic de continut drepturile partii vatamate, in ciuda recunoasterii acestora in mod repetat pe cale judecatoreasca. Omul de afaceri Marian Turbatu este denuntator in dosarul in care Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Nicusor Constantinescu la sase ani de inchisoare. Decizia nu este definitiva, ea fiind atacata la Curtea de Apel Bucuresti.
450 de ani!
Merita! Chiar merita.