Eveniment-Social

Probleme in domeniul medical! Tot mai multi asistenti medicali renunta sa mai lucreze in tara

Publicat: 07 oct. 2016
1

Tot mai multi asistenti medicali din spitalele iesene au plecat sa lucreze in Italia, Belgia, Marea Britanie sau Irlanda. Asistentii medicali au ales sa lucreze in tari din Uniunea Europeana, din dorinta de avea un viitor mai bun, salarii mari, respect din partea medicilor, dar si pentru gradul crescut de civilizatie al pacientilor din tarile mentionate. In acest an, deja un numar de 167 asistenti medicali au depus cereri pentru eliberarea documenelor necesare pentru a putea pleca in strainatate. In ultimii 5 ani, numarul asistentilor care au depus astfel de cereri este de aproximativ de 1250. 

„Intr-adevar, tot mai multi asistenti isi exprima dorinta de a pleca in strainatate. Este urât ca se intâmpla acest lucu, dar deocamdata nu putem face nimic in aceasta privinta. Acestia pleaca in primul rând din cauze materiale, pentru ca salariile la noi sunt destul de mici in comparatie cu alte tari”, a declarat Liliana Pintilie, presedintele Ordinului Asistentilor Medicali din Iasi. La numarul asistentilor medicali ce au preferat sa profeseze in strainatate se adauga si asistentii care si-au depus cerere de suspendare a activitatii. Anul acesta numarul acestor cazuri se ridica la 100.

„Suspendarea se aplica, la cerere, si celor care îsi schimba domeniul de munca si renunta la profesia de asistent medical, gasindu-si alt domeniu de activitate sau nu-si pot plati cotizatia, neavand un loc de munca in domeniu medical. Pe perioada suspendarii, asistentii medicali angajati in sistemul sanitar nu au dreptul sa mearga la niciun curs pentru acumularea creditelor”, a declarat Marius Asandulesei, purtatorul de cuvant al Ordinului Asistentilor Medicali din Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu