Eveniment-Social

Problema terenurilor de la Aeroportul Iasi a fost rezolvata

Publicat: 10 mart. 2008
1

Reprezentantii Prefecturii si ai Consiliului Judetean s-au pus de acord in ceea ce priveste ultimii pasi pentru modernizarea aeroportului. Astfel, prefectul Marius Bodea si presedintele Consiliului Judetean Iasi (CJ), Lucian Flaiser, s-au intalnit cu cei care detin terenul din zona Statiunii de Cercetare Dancu, pentru a discuta despre schimbul de terenuri intre administratia locala si proprietari.

„S-a gasit o suprafata de teren pentru a putea face schimbul cu cei cinci proprietari care detin suprafete in perimetrul statiunii de cercetare. Astazi (n.r.-ieri) se vor incheia actele privind acest schimb de terenuri in prezenta unui notar. Noi speram sa fie inca un pas spre modernizarea aeroportului. Exista doua persoane juridice care detin teren pe locul unde ar trebui sa fie capatul pistei, iar de acest aspect ar trebui sa se ocupe cei de la Consiliul Judetean„, a spus prefectul Bodea. De asemenea, doua societati comerciale detin suprafete de teren in suprafata unde ar trebui sa fie amenajata pista de decolare. „Am discutat cu cei din Consiliul Judetean si am convenit asupra faptului ca terenurile ramase de la cele doua persoane juridice sa fie preluate din timp de Consiliu pentru a nu intarzia cu derularea acestui proiect”, a mai spus Bodea.

Trebuie precizat ca cele cinci persoane detin o suprafata de aproximativ 2,5 hectare din cele peste 130 hectare care au fost trecute din administrarea statiunii de cercetare in administrarea CJ Iasi. In alta ordine de idei, prefectul a discutat cu presedintele CJ si despre viitoarele proiecte care vizeaza dezvoltarea judetului. Principala tema de discutie dintre cei doi a fost atragerea unor mari concerne care vor fi axate pe productie. Cum judetul Iasi se situeaza pe primul loc in tara in ceea ce priveste populatia rurala, sefii administratiei judetene cauta solutii pentru dezvoltarea sectorului agricol. „Speram ca prin atragerea de investitori, judetul sa aiba de castigat si pentru asta trebuie sa ne pliem pe cerintele lor. Cu totii am vrut sa fie bine pentru judet si sa incepem o serie de proiecte de dezvoltare pentru a putea atrage investitorii”, a precizat prefectul Marius Bodea. Acesta a mai spus ca in viitor vor incepe o serie de proiecte privind acoperirea cu utilitati a judetului, pentru atragerea atat a investitorilor straini, cat si a celor autohtoni, proiecte care vor fi axate si pe alte sectoare, nu numai pe productie.
Comentarii
  • Se vede clar ca soarta orasului este la mina conducatorilor locali. Daca se inteleg intre ei in privinta intereselor proprii e bine, daca nu se sapa intre ei si de suferit are populatia orasului

Adauga un comentariu