Actualitate

Probele care pot sa-l ingroape pe Gheorghe Nichita, ridicate saptamana viitoare

Publicat: 05 dec. 2011
1

@ Saptamana viitoare vor fi prelevate probe din strazile asfaltate cu bani din creditul Dexia @ Specialistii vor recolta peste 300 de probe de pe mai multe artere din municipiul Iasi @ Prefectura a strans intr-un cont special aproximativ 100.000 lei pentru plata expertilor si a analizelor de laborator

Expertiza strazilor asfaltate cu bani din creditul Dexia va fi demarata in cateva zile. Specialistii care vor preleva carote de asfalt de pe strazile din Iasi vor ajunge in municipiu in cursul saptamanii viitoare. Expertii, profesori universitari din Bucuresti, vor fi platiti din banii depusi intr-un cont special la Trezorerie si deschis de Prefectura.

Prefectul Dragomir Tomaseschi a sustinut ca reprezentantii primariei trebuie sa-si dea avizul, in calitate de proprietar, pentru prelevarea unor bucati de asfalt. Acestea vor fi analizate intr-un laborator special din Bucuresti. „In cursul saptamanii viitoare, expertii care se vor ocupa de verificarea acestor probe vor merge in teren, cu Politia, pentru a putea preleva peste 300 de probe. Eu m-am intalnit recent cu specialistii. Am luat decizia de a demara controlul in perioada urmatoare, iar astazi (ieri – n.r.) am trimis o solicitare celor de la primarie pentru a putea primi acordul pentru prelevarea carotelor. Avem nevoie de autorizatia proprietarului pentru a putea face acest lucru. Vreau sa grabim procesul acesta de prelevare si apoi de verificare pentru a primi un raspuns cat mai repede”, a declarat prefectul Dragomir Tomaseschi.

In anul 2008, primaria a contractat un credit de 200 milioane lei pentru modernizarea unor strazi din municipiu, banii ramasi fiind folositi la pasajul de la Hala Centrala, pentru locuinte sociale, iluminat public sau pentru groapa ecologica de la Tutora. Totusi, dupa ce a primit mai multe reclamatii de la soferii nemultumiti de starea drumurilor, prefectul a cerut un control amanuntit asupra modului in care s-au cheltuit banii. Raportul Directiei Finantelor Judetene a aratat ca, pentru unele strazi, s-au alocat sume de câteva ori mai mari fata de valoarea initiala a contractului, cu toate ca nu era necesara nici o suplimentare. Ulterior, prefectul a hotarat si efectuarea unei verificari pe teren.
Comentarii
 • Alo , da bani pentru astuparea celor 3** de gropi pe care le lasati in urma ” carotelor ” cine da ? Nu este normal ca in prag de iarna sa luati probe de pe drumuri modrnizate ( oricum au iesit demult din perioada de garantie ) si sa lasati neastupate locurile respective astfel ca apa sa patrunda pe sub sistemul rutier . Primaria nu trebuie sa is dea acceptul decat daca asigurati mixtura stocabila la rece pentru astuparea viitoarelor gropi .

 • Acum s-a gasit desteptul de prefect sa scobeasca dupa probe? In prag de sarbatori, sa lase carii in sosele? Pana acum a stat si si-a mangaiat barba si s-a gandit el, cu creierul altora, ce si cum sa mai faca sa se bage si el in seama. A mai facut expertize din astea si nu au iesit neregulile asteptate de el. Acum ce vrea?

 • Domnule primar ai vandut iasul acesta , ti-ai batut joc de acest oras oare ce vrei sa mia pui la cale ? ai sa infunzi puscaria cred ca pe viata pt faptle tale murdare de coruptie . adevarul sa se afle pana la urma .

 • Mergeti si luati probe pe strada Salciilor langa intersectia cu Soseaua Nicolina unde asfaltul are o grosime de 3 cm. La nici doua luni dupa asfaltare deja erau gropi. Cand s-au luat probe(carote) pentru receptie s-a asfaltat din nou o bucata pentru a se asigura grosimea necesara probei.

 • Nichita, poate fi acuzat de orice, dar nu poate fi suspectat de PROSTIE.
  In cadrul primăriei există direcții, servicii, specialiști care participa la licitații, monitorizarea lucrărilor, recepția lucrărilor … etc. Aşa că-mi este foarte greu să cred că-i se va întâmpla ceva NEPREVĂZUT.

 • Eu, să fiu sinceră, consider ca Dl. Nichita este cel mai bun OM din tot Iaşul.
  Nu cred că este bine să-l lovim.
  Domnule Nichita să fiți TARE !!!!

 • Denisa …. esti sotia sau amanta lui Nichi ? daca il placi asa mult, ia-l acasa sa il tii doar pt tine ca pt oras este o pacoste!!! … uitati-va la Palatul Culturii ce a ajuns, la marile proiecte gen Tatarasi care nu s-au terminat in 3 ani, Canta care deja s-a deteriorat in 2 ani si bordurile care deja au sarit (Canta-Gara), in Alexandru la fel, deja au aparut cratere. nimic nu se face bun !!! bataie de joc! Mergeti in Rm. Vilcea, Bacau, Piatra Neamt, Brasov si vedeti acolo bani investiti cu cap! (si acolo se fura, dar se si face ceva pt oras)

 • un mare frustrat acest prefect !! nu sunt un simpatizant al primarului,dar incompetentul asta de prefect ma scoate din minti !!fa ba si tu ceva concret pentru iasi, nu numai labareala…aeroport….. nu ,investitii in judet …nu…ce stii tu sa faci ,prietene care te dai mare aparator al dreptatii ??!!

 • Garantia lucrarii nu o da Nichita, domnule Rotaru, ci firma care a executat lucrarea. Nu verifica primarul compozitia asfaltului, asa ca rezultatele testelor de laborator de care vorbiti nu vor ajunge la primarie, ci la executantul lucrarilor.

 • In sfarsit s-a trezit cineva … Ca primarul inca mai doarme ….
  @Denisa: Cu ce sa-l lovim pe Nechita? S-a cam lovit singur … Cu capul de problemele Iasului care il coplesesc … De fapt e simplu … Mergand pe principiul ca „nu fac nimic, poate nu se observa” s-a inmultit aproape exponential problemele Iasului … Pentru ca nu era criza cand a fost ales …

 • @geo: vezi intai care sunt atributiile prefectului. Exact asta face omul … Vegheaza la respectarea legislatiei de catre institutii si autoritati … El reprezinta guvernul in teritoriu, practic …. E usor sa zici ca are o fixatie cand sunt atat de multe „probleme” de genul asta in judet si atat de multi iresponsabili in domeniul administratiei locale, la nivelul fiecarei localitati aproape …
  Deci ce ar trebui sa faca? Sa se faca ca nu vede cum isi bat astia joc de banii nostri, pe care tot noi ii platim prin taxe si impozite? Sau poate vei fi mai fericit cand o sa afli ca la anul se tripleaza impozitele pe masini si case? Think again …

Adauga un comentariu