Eveniment-Social

Priveghi sub geamul lui Gheorghe Nichita, pentru cel mai cretin proiect al primariei

Publicat: 12 feb. 2014
1

@ Ecologistii din Iasi pregatesc pentru weekend o noua actiune de protest impotriva primariei, care refuza inlocuirea salcamilor japonezi

In primele zile ale anului trecut, municipalitatea a demarat o actiune fara precedent, de defrisare a zonelor verzi din centrul orasului. Sute de tei au fost taiati si inlocuiti cu salcami japonezi pitici, iar lipsa unor consultari publice in aceasta privinta a dus la proteste de strada. In conditiile in care primaria a primit cadou un model de regulament de toaletare a arborilor, dar nu vrea sa auda de replantarea teilor, iesenii vor organiza sambata un priveghi pentru comemorarea acestora.

Citeste si: Astazi se implineste un an de la cea mai tampita decizie a primarului Gheorghe Nichita

„Grupul de initiativa civica «Iasul iubeste teii» organizeaza sambata, 15 februarie 2014, la ora 17.00, pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, o actiune de comemorare a teilor taiati ilegal de catre Primaria Municipiului Iasi pe parcursul lunii februarie 2013. Actiunea urmareste sa readuca in atentia decidentilor locali solicitarea iesenilor de replantare a teilor pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant. Lansam cu acest prilej o invitatie deschisa tuturor cetatenilor solidari cu actiunile noastre sa participe la evenimentul care se va desfasura pe durata unei ore, timp in care vom aprinde candele sau lumanari in spatiile strajuite candva de arborii simbol ai Iasului.

Citeste si: Primaria a mai nenorocit un tei in centrul orasului – FOTO

Actiunea subliniaza implicit dezacordul publicului larg fata de decizia samavolnica a administratiei publice de a taia teii din centrul orasului si reprezinta, totodata, un act simbolic prin care atragem atentia asupra importantei urbanistice, ecologice, culturale, a replantarii acestor arbori pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant„, a declarat Alexandrina Dinga, unul dintre ecologistii care vor organiza protestul. Iesenii care vor participa la priveghi vor avea oportunitatea de a se alatura celor peste 1.200 de semnatari ai petitiei lansate pe 3 februarie 2014, pentru sprijinirea replantarii teilor. „In perioada urmatoare vom facilita transmiterea de mesaje scrise sub forma de carti postale sau pictoriale, domnului primar Gheorghe Nichita, pe aceasta tema sau alte subiecte”, spun reprezentantii grupului „Iasul iubeste teii”.

Citeste si: Primarul Iasului, acuzat ca a macelarit centrul orasului – FOTO
Comentarii
  • Ecologistii astia habar nu au cum trebuie sa fie plantati copacii in oras dar si ce specii de copaci se preteaza pentru oras.Nu poti planta in oras copaci care cresc foarte innalti deoarece cu crengile lor pun in pericol cabluri electrice,de telefon, iar in timp de furtuna cladirile invecinate si masinile parcate sub copaci.Daca vor tei sa ii planteze pe ambele maluri ale raului Bahlui ca acolo au spatiu suficient si loc destul pentru un numar mare de tei.

Adauga un comentariu