Sport

Privatizarea cluburilor

Publicat: 30 mart. 1999
1

•Alte chestiuni discutate la intilnirea gazetarilor sportivi: un campion mondial va primi pina la 100 de milioane de lei, in timp ce pentru un campion national suma se va ridica la 7 milioane lei, fata de 956.000 impozabili pina acum

Ieri dupa-amiaza, filiala judeteana a APS Iasi (Asociatia Presei Sportive) a avut o noua intilnire cu sportul iesean. Invitatii gazetarilor sportivi au fost Adrian Poiana (presedintele CSM Iasi) si Veniamin Lupan, antrenorul echipei de handbal feminin CSM Iasi.

Presedintele CSM Iasi a fost prezent pe 25-26 martie la o intilnire intre directorii cluburilor departamentale si reprezentantii MTS. Este prima intilnire dintre acestia dupa 1995 si s-au luat citeva hotariri importante. Cluburile sportive vor deveni cluburi private, societati pe actiuni sau vor trece in subordinea primariilor. A fost stabilit un nou cuantum al premierii sportivilor. Vor fi premiati inclusiv juniorii II, care in cazul unui titlu national primesc 2.500.000 lei.

Din anul 2000 finantarea acestor cluburi se va face pe baza unor programe si nu global ca pina acum. Inainte de aceasta intilnire, Adrian Poiana a fost prezent la sedinta Consiliului Local, in care se punea problema retragerii acestuia din SC Iasi XXI, unde este actionar principal cu 94%. O eventuala retragere din societate a Consiliului Local ar fi adus sportul iesean in faza de faliment. Din pacate el a fost singurul care a sustinut cauza sportului iesean, desi interesati ar trebui sa fie cei de la Clubul Sportiv Politehnica si FCM Poli, care are 44 de angajati platiti de SC Iasi XXI.

Pe linga salariile celor 44 de oameni, SC Iasi XXI mai plateste curentul consumat de FCM Poli si mai livreaza si 70 de milioane de lei clubului de fotbal. Cu toate acestea, primarul Constantin Simirad a inteles necesitatile sportului si astfel Consiliul Local a ramas in SC Iasi XXI. Veniamin Lupan a facut mai intii o scurta prezentare a meciului pe care echipa de handbal feminin CSM Iasi a cistigat la Sf. Gheorghe, o victorie extrem de importanta.

Antrenorul echipei iesene considera ca programul pe care il are CSM este mai usor decit al Bacaului, dar adversarele noastre umbla in culise pentru a putea obtine promovarea cu orice pret. In perioada urmatoare se incearca aducerea a doua jucatoare pentru intarirea lotului, dar totul pe bani, pe care deocamdata nu le au.
Adauga un comentariu