Eveniment-Social

Prisacaru n-a reusit sa traga de timp si judecata continua

Publicat: 10 apr. 2008
1

• Ieri, instanta de judecata de la Curtea de Apel Iasi a luat decizia ca dosarul Mita la Prefect sa nu fie trimis la Directia Nationala Anticoruptie pentru refacerea materialului de urmarire penala si a rechizitoriului • Instanta de judecata nu a fost sensibilizata nici macar de hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care dosarul Zambaccian al lui Adrian Nastase a fost trimis inapoi pe masa procurorilor

Ieri, instanta de judecata de la Curtea de Apel Iasi a luat decizia ca dosarul Mita la Prefect sa nu fie trimis la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru refacerea materialului de urmarire penala si a rechizitoriului. Asta in conditiile in care avocatii din dosar au sustinut ca a fost incalcat dreptul la aparare al inculpatilor, iar o parte din actele din faza urmaririi penale sunt lovite de nulitate. Mai mult, instanta de judecata nu a fost sensibilizata nici macar de hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care dosarul Zambaccian al lui Adrian Nastase a fost trimis inapoi pe masa procurorilor.

Aceasta hotarare de la Bucuresti a fost depusa la dosarul lui Radu Prisacaru, insa instanta de judecata ieseana a considerat ca acele nereguli care au fost semnalate de avocati ar putea fi remediate in aceasta faza, fara sa mai fie nevoie de trimiterea dosarului la Parchet. Astfel, urmatorul termen de judecata va fi pe data de 16 aprilie, data la care se asteapta ca omul de afaceri Cristian Maftei sa fie audiat. Potrivit informatiilor aratate in rechizitoriu, Radu Prisacaru, in calitatea sa de sef al prefecturii, a creat o filiera bine pusa la punct, prin care isi umplea buzunarele cu bani de la proprietarii de terenuri care aveau cererile de revendicare aprobate de Comisia de Fond Funciar. Totul a iesit la iveala in urma denuntului facut de familia Forna. Astfel, aceasta familie a sustinut in fata anchetatorilor ca fostul prefect Radu Prisacaru a conditionat semnarea unor acte prin care se recunostea retrocedarea aprobata de catre Comisia de Fond Funciar prin acordarea unei suprafete de trei hectare de teren in zona Metro. Potrivit anchetatorilor, cel care trebuia sa execute tranzactia era omul de afaceri Cristian Maftei, iar terenul urma sa fie impartit intre Prisacaru si Ionita. Dupa ce a ajuns la instanta de judecata, acest dosar nu a avut un traseu lipsit de obstacole, ajungand chiar pe masa judecatorilor de la Curtea Constitutionala. „Vom demonstra instantei de judecata nevinovatia domnului Prisacaru si avem incredere ca justitia isi va face treaba”, a spus ieri avocat Sandra Gradinariu.
Comentarii
Adauga un comentariu