Actualitate

Printesa primarului Gheorghe Nichita plange. Se reia concursul pentru secretar

Publicat: 06 apr. 2011
1

@ Procedura de concurs pentru functia de secretar al municipiului va fi reluata in totalitate @ Reprezentantii primariei au crezut ca va fi reluat doar interviul, picat de secretarul temporar Denisa Ionascu @ Concursul va fi reluat doar daca primaria va trimite un nou anunt @ Denisa Ionascu nu a precizat daca se va inscrie @ „Este o decizie normala a ANFP, care a constatat ca aceasta candidata unica nu era in masura sa indeplineasca atributiile de secretar al municipiului. Este o decizie normala si legala. Dorinta mea ar fi sa fie si alti candidati”, a declarat prefectul Dragomir Tomaseschi

Daca in urma cu cateva zile oficialii primariei au declarat ca procedura de concurs pentru functia de secretar al municipiului Iasi va fi reluata de la proba orala, s-a dovedit ca acestia s-au aflat intr-o mare eroare. Ieri, reprezentantii Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP) au confirmat faptul ca va fi reluata intreaga procedura, inclusiv proba scrisa. In aceste conditii, Primaria Iasi trebuie sa trimita un nou anunt de concurs, urmand sa se organizeze o noua sesiune de depunere a dosarelor. Asadar, daca nu s-a razgandit, Denisa Ionascu va trebui sa sustina inca o data probele pentru a ramane definitiv secretar al municipiului. Reporterii BUNA ZIUA IASI au contactat-o telefonic pe aceasta. Nu a spus prea multe. „Alooo?”, a reusit sa declare actualul secretar, dupa care a inchis telefonul. Ori a scapat telefonul in apa, ori era prea suparata ca trebuie sa invete inca o data.

A picat chiar daca a candidat singura

Reamintim ca Denisa Ionascu s-a imbracat frumos, cu hainele de duminica, si s-a prezentat la proba scrisa, organizata pe 25 martie. In urma evaluarii, a primit 71,9 puncte dintr-un total de 100. Bomba a venit pe 29 martie, cand a trebuit sa sustina un interviu. A picat la oral, pentru ca diferenta dintre notele date de membrii comisiei depasea pragul de 10 puncte. Chiar daca a fost ajutata de trimisii primariei, membri in comisie, nu a reusit sa castige concursul. Directorii Victorel Lupu si Mihai Chirica au dat 8,1 si 8,2. Membrii aNFP au dat, in schimb, trei note de 6,5. In urma unei analize, comisia ANFP a hotarat reluarea procedurii in totalitate. Ramane de vazut daca se vor inscrie si alti concurenti.

Este o decizie normala

Prefectul Dragomir Tomaseschi a precizat ca decizia ANFP de reluare a concursului este legala. „Este o decizie normala a ANFP, care a constatat ca aceasta candidata unica nu era in masura sa indeplineasca atributiile de secretar al municipiului. Este o decizie normala si legala. Dorinta mea ar fi sa fie si alti candidati. Sunt tineri care au master la prestigioase universitati din strainatate si sunt bine instruiti in ceea ce priveste administratia publica locala”, a declarat prefectul.
Comentarii
  • dar de pupaza de la DAC, zootehnista numita politic, dar si pe alte criterii de acelasi nichita,nimic….? doar si ea a picat saraca examenul, sa piarda iar functia, dupa scurt timp??? macar denisa nu e o nulitate, profesional vorbind!

  • Mama-mama ce jucausa,,,se joaca cu tot ce-i iese-n cale;cu soarta oamenilor cu bunurile altora,cu nervii colegilor…Doamne ce fetita buna si cuminte..

  • Voi de pe forum sunteti rai si nu intelegeti un lucru minor. Daca la scris secretara a luat note mari, apoi la oral, de la nota 8 la nota 6 acordata de aNFP,se vede de peste drumul Primariei ca este vorba de rautate, subiectivism, facatura. Cine a gresit notarea cu 8 sau 6? Trebuia sa se discute de ce 6, de ce 8, atunci se vedea unde s-a gresit. Deci treaba era aranjata de la inceput a celor 3 de la aNFP care i-a dat note de 6.
    Ati fost elevi si studenti,profesorul cand vrea sa te pice, te pica, mai ales la ORAL, dovedindu-ti ca esti incompetent. La fel si cu aceasta fatuca de secretara. Eu cred ca secretara este mai desteapta decat cei 3 care au notat-o cu 6. Asta este nota lor, ca noi trebuie sa recunoastem ca sunt destui incompetenti si in Primarie asa cum sunt si in Guvern.
    combateti-ma!

  • Vreau sa candidez secretar la municipiu.Cred, sint convins ca am toate calitatile cerute de prefectul Tomaseschi.Vorba aia sunt pregatit in strainatate, la parlamentul E. Apropo, inainte de a fi prefect tu cate masterate ti-ai dat in strainatate.In cel priveste pe Gigi sunt convons ca ma agreaza. Apropo, dom gigi, fii atent sa nu te aiba denisa cu o poza cum a avut oana zavoranu cu tudy.

Adauga un comentariu