Magazin

Primul interviu a lui Adrian Nastase dupa iesirea din penitenciar – Marturie CUTREMURATOARE despre tentativa de sinucidere

Publicat: 17 apr. 2013
1

Dupa 300 de zile de cand nu a mai vorbit pentru nicio televiziune, Adrian Nastase a decis acorde primul interviu dupa iesirea din penitenciar. Marturiile momentului in care a decis ca vrea sa isi puna capat zilelor sunt de-a dreptul impresionante.

„Lucrurile sunt partial asa cum au fost descrise. A fost o oarecare sansa. Eu aveam revolverul in buzunarul stang si l-am scos din buzunar cu mana stanga. Ofiterul statea in fata mea. Eu stateam pe scaun si cand am scos revolverul, am spus „Imi pare rau ca vei fi implicat in aceasta poveste.”

Stiam ca va avea sau poate sa aiba probleme, cum s-a si intamplat, scotand revolverul cu mana stanga, inainte de a-l trece in mana dreapta, el s-a repezit peste o masuta si m-a daramat. Ne-am luptat, eu incercand sa mentin pistolul in mana stanga si in final am reusit sa indrept revolverul spre mine, dar dintr-un unghi foarte ciudat, de jos, si incercand in acelasi timp sa-l protejez pe el, ca nu cumva sa trag in el”, a marturisit Adrian Nastase.

Intrebat despre momentul in care a decis sa se sinucida, Nastase a raspuns ca a premeditat gestul in momentul in care a aflat sentinta.

„Nu am crezut nicio clipa ca o astfel de sentinta este posibila. Mi s-a parut umilitoare. Nu perspecitva inchisorii m-a afectat, ci acest gest de umilinta dupa doua decenii de munca, de eforturi, de rezultate probabil.

Si sentimentul asta de revolta…In penitentiar am revazut Samuraiul si ma gandeam ca aceasta nevoie de demnitate, de onoare, ne caracterizeaza pe fiecare dintre noi. Sunt lucruri pe care le poti pierde, dar nu demnitatea sau onoarea. Si reactia mea a fost in legatura cu lucrurile astea, pentru ca penitenciarul in sine inseamna o forma comprimata de viata intr-un anumit spatiu, cu o constrangere enorma care este lipsirea de libertate, dar pana la urma lucrurile acestea nu se pot compara acum, nicaieri in tara, cu ce a insemnat Fortul 13 de la Jilava si dramele, tragediile pe care le-au trait cei inchisi acolo in perioada comunista”, a mai declarat Nastase la Antena3.

„Pentru mine a fost un moment extrem de greu cand am luat o anumita hotarare. Am scris mai multe scrisori pentru Dana, pentru Andrei, pentru Mihnea si ei nu au banuit nimic. A fost un moment foarte greu, dar sigur lucrurile au trecut, acum privesc in urma si ma intreb daca reactia mea a fost cea mai buna atunci”, a mai declarat Nastase.
Comentarii
  • Desi nu suport antenele secu am vazut cateva fragmente din finalul interviului si am ramas surprins de aroganta celui care a fost in aristocratia comunista si care a dovedit prin ce a spus ca i se cuvine absolut totul pe acest pamant!Inclusiv sa fie invitat la o cafea….in ultima zi de mandat a lui Morar! si a primit aplauze in studio…..si multe mesaje-adica- de la pensionarii creduli care au SMS??? NET???HAHA!!!

Adauga un comentariu