Eveniment-Social

Primele testari dure, din acest an scolar, pentru elevii si liceenii sai

Publicat: 25 oct. 2015
1

In decembrie 2015 este programata prima sesiune de simulari pentru elevii de clasa a VIII-a, a XI si a XII-a din judetul Iasi, din acest an scolar.

Citeste si: Simulare Evaluare Nationala. Mii de elevi din Iasi sustin maine prima proba. Vezi modele de subiecte

Inspectoratul Scolar Judetean organizeaza în perioada 7-12 decembrie o simulare a examenelor nationale la fiecare proba de examen, cu subiecte elaborate de un grup de lucru constituit la nivel judetean. Pentru evaluarea nationala, elevii de gimnaziu au de învatat opera epica (trasaturi specifice, basmul si fabula ca specii epice), opera lirica (trasaturi specifice, raportate la opere studiate sau la texte la prima vedere; doina si pastelul ca specii lirice), textul nonliterar si elemente de fonetica, vocabular, morfologie si sintaxa studiate în clasele V-VIII. Programa pentru examenul de bacalaureat cuprinde genul liric (simbolismul si modernismul poetic), genul epic (basmul cult, nuvela).

Citeste si: Rezultate teribile la simularea Evaluarii Nationale la Iasi – UPDATE FOTO,VIDEO

„Pentru parcurgerea cu succes a acestei etape din pregatirea elevilor pentru examene, va recomandam parcurgerea ritmica a materiei, adaptarea demersului didactic la nevoile copiilor si ale tinerilor cu care lucrati, realizarea unui program de activitati remediale si de pregatire suplimentara individualizata si personalizata, pentru reducerea decalajelor în învatare sau pentru performanta, precum si realizarea unei evaluari ritmice, obiective si relevante a prestatiei si a progresului fiecaruia dintre candidati„, arata conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.
Adauga un comentariu