International

Primele informatii despre autorul atentatului din BULGARIA

Publicat: 19 iul. 2012
1

Presupusul autor al atentatului sinucigas comis in Bulgaria este un islamist cu cetatenie suedeza care a fost detinut o perioada in penitenciarul de la Guantanamo Bay, anunta surse guvernamentale bulgare citate de presa de la Sofia, conform ziarului Haaretz.

Potrivit presei bulgare, autorul atentatului antiisraelian comis in parcarea aeroportului din Burgas este Mehdi Ghezali, cetatean suedez de origine algeriana in varsta de 33 de ani. Islamistul a fost detinut o perioada in penitenciarul militar american de la Guantanamo Bay, unde sunt numerosi suspecti de terorism si membri ai retelei Al-Qaida.

Ghezali a fost detinut la Guantanamo Bay dupa ce fusese capturat in Pakistan, fiind suspectat de participare la activitati teroriste.

Informatiile au fost dezvaluite de oficiali de la Ministerul bulgar de Interne, conform presei de la Sofia, dar inca nu au fost confirmate oficial.

Potrivit presei bulgare, presupusul autor al atentatului venise in Bulgaria de aproximativ o saptamana.

Cinci israelieni si un bulgar au fost ucisi, iar alti peste 30 de israelieni au fost raniti in explozia care a vizat miercuri un autocar cu turisti stationat in parcarea aeroportului din statiunea bulgara Burgas. Potrivit concluziilor anchetei preliminare, atentatul a fost comis de un terorist-kamikaze, a saptea persoana decedata in incident.
Adauga un comentariu