Actualitate

Primele declaratii ale profesoarei din Iasi implicata in moartea a doi elevi – FOTO

Publicat: 04 sept. 2014

@ Acum doua zile, Curtea de Apel Constanta a dat o decizie, definitiva si irevocabila, in cazul unui profesor iesean @ Aceasta este una dintre cele mai dure masuri impotriva unui profesor din Romania, dupa 1989 @ Dincolo de toate acestea, reporterii BZI au reusit sa obtina o reactie din partea acesteia

Procesul in care profesoara Elisabeta Mincior din Iasi, judecata pentru ucidere din culpa, deoarece doi copii s-au inecat la Eforie Sud in anul 2009, a ajuns la final. Femeia a primit o condamnare de trei ani cu suspendare, dar este obligata si la plata sumei de 50 mii de euro, daune morale.

Citeste si: Profesoara din Iasi, condamnata la inchisoare pentru moartea a doi elevi – FOTO

Majoreaza cuantumul daunelor morale la care a fost obligata inculpata Mincior Elisabeta in solidar cu partea responsabila civilmente, Scoala Gimnaziala Ciortesti, judetul Iasi, de la 20.000 de lei la 50.000 de euro, in echivalentul in lei la cursul oficial al BNR la data platii”, se arata in decizia instantei. Suma va fi platita lui Costica Rosu, unul dintre parinti, singurul care s-a constituit parte civila in acest proces. Reporterii BUNA ZIUA IASI (BZI) au reusit sa obtina o reactie din partea acesteia.

Citeste si: Doi elevi ieseni inghititi de mare (FOTO, VIDEO)

Nu vreau sa mai aud nimic din ceea ce s-a intamplat! Acolo au fost foarte multe probleme respectiv faptul ca in zona nu era salvamar sau nu exista zona de imprejmuire. Ar fi trebuit sa fie facut un anume instructaj si multe altele… Eu nu am ce comenta mai mult decizia instantei, am obosit si nu mai are niciun rost… As fi putut sa gasesc si alte cai de atac, dar nu mai pot… Banii, poate daca s-ar fi ramas la cei 20.000 mii lei, as fi putut sa-i achit, asa, 50 mii euro nu am de unde sa-i scot… Eu am un salariu de o mie lei pe luna si nu am posibilitati, salariul meu nu este ca al procurorilor sau al judecatorilor. Oricum, acum nu mai conteaza nimic, nu vreau sa mai spun nimic pe aceasta tema„, a povestit, mahnita, Mincior.

Citeste si: Profesoara din Iasi, condamnata la inchisoare pentru moartea a doi elevi – FOTO

Peste toate acestea, actualul coordonator al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), prof. dr. Camelia Gavrila a tinut sa transmita un punct de vedere extrem de transant. „Cresterea sumei, ca despagubire, probabil ca a fost luata in consideratie ca urmare a pierderii iremediabile pe care au suferit-o parintii prin moartea celor doi copii. Acum unitatea de invatamant trebuie sa o puna in aplicare. Mai mult nu comentez fiind vorba de o decizie, definitiva si irevocabila, a instantei„.

Citeste si: Ministrul cere excluderea profesoarei Mincior din invatamant

De reamintit ca Elisabeta Mincior, profesoara de Chimie la o scoala din judet, a fost cea care a dus grupul pe care-l avea in supraveghere pe o plaja neamenajata din Eforie Sud. Desi in zona era afisat indicatorul „Scaldatul Interzis” si nu se afla niciun salvamar, profesoara a ales acel loc pentru grupul pe care il avea in supraveghere.
Comentarii
  • De aceea multi profesori refuză să însotească elevii în tabere…Dacă pățește ceva un copil, indiferent de vină, trebuie plătit de bun!

  • TREBUIE INCETATE ACESTE ACTIVITATI COMUNISTE ,CUM AR FI CA PROFESORII SA -I INSOTEASCA PE COPII IN TABERE.COPIII SA MEARGA CU PARINTII.PROFESORII ISI ASUMA NISTE RESPONSABILITATI INUTILE.

Adauga un comentariu