Actualitate

Primarul va numi un nou manager la un spital din Iasi. Acesta va fi un economist

Publicat: 21 iul. 2016
1

Ieri, in cadrul unei sedinte la care au participat si consilierii locali, primarul orasului a anuntat ca luni, 25 iulie, va numi un nou manager la spitalul care se afla in subordinea primariei. La discutii au participat si directorii medical si financiar contabil de la unitatea medicala. Managerul care a demisionat nu a participat, fiind plecat in concediu.

Se pare ca noul manager va fi economist si isi desfasoara activitatea in cadrul consiliului local. Spitalul orasenesc Harlau, judetul Iasi, se confrunta cu mari probleme, principala fiind lipsa personalului, in special a medicilor. Ieri, in cadrul sedintei la care a luat parte si dr. Liviu Stafie, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP), s-a aprobat scoaterea la concurs a mai multor posturi de medici si asistenti medicali. Spitalul din Harlau functioneaza cu un numar de 18 medici, majoritatea cu conventie, la limita.

„Primarul (Radu Curca- n.r.) se implica si a promis ca va spriji unitatea medicala pentru a functiona in continuare. Luni (25 iulie-n.r.) va fi numit, de catre primar, un nou manager, cu experienta, din cate ne-a comunicat. In perioada imediat urmatoare, postul va fi scos la concurs. De asemenea, vor fi scoase la concurs si 6 posturi de medici si mai multe de asistenti medicali. Sa speram ca vor fi medici dornici sa lucreze in acest spital. Primaria a alocat 53.000 lei pentru achizitionarea a doua lavoare de apa sterila la chirurgie si sala de nastere, cele existente fiind foarte vechi, o hota speciala la laboratorul de bacteriologie, si doua aparate la Compartimentul de recuperare medicala, fizica si balneologie. Urmeaza sa se demareze procedurile de achizitie. De asemenea, in perioada imediat urmatoare vor fi demarate si lucrarile de reparatii. Activitatea va fi monitorizata de DSP, saptamanal. La sfarsitul anului, unitatea medicala va fi evaluata pentru acreditare si, pana atunci, trebuie indeplinite toate criteriile. Cea mai grava problema este lipsa de personal, care sa speram ca va fi rezolvata”, a declarat dr. Liviu Stafie, director executiv la DSP Iasi.
Comentarii
  • Il puneti pe Petrus, si lucrurile se duc dracului. DAr e consilier PSD, si cu el , cel mai slab contabil, care nu stie lucra decat cu creionul, cum poate fii manager. Petrus se lucreaza pe calculator, tu nema. Cel mai bun succes pentru demolare PETRUS, super economist.

Adauga un comentariu