Eveniment-Social

Primarul Nichita pune pumnul in gura contracandidatilor USL

Publicat: 28 nov. 2012
1

@ Primarul PSD Gheorghe Nichita a interzis candidatilor Aliantei Romania Dreapta sa desfasoare actiuni electorale in imobilele administrate de municipalitate @ Desi candidatii USL au avut dreptul sa se intalneasca cu alegatorii in acele cladiri, cei de la ARD nici macar nu au fost lasati sa intre @ „In dorinta de a-mi intalni electoratul din colegiu 9, am organizat o intalnire la Punctul Termic numarul 1, Clubul Pensionarilor din Aleea Musatini, intalnire la care a participat si Catalin Morosanu. In jurul orei 15: 30, am fost anuntata de catre domnul Peste, unul dintre administratorii clubului, ca accesul in cladire a fost interzis”, a sustinut Maria Aldea, candidat ARD la Camera Deputatilor

Culmea actiunilor electorale. Primarul PSD Gheorghe Nichita impinge din ce in ce mai multi candidati ai partidului sau la parlamentare in dorinta de a obtine un scor maxim la alegerile din 9 decembrie. Numai ca Nichita nu face toate aceste lucruri tocmai legal. In plina campanie electorala, avocatul Maria Aldea, candidatul ARD la Camera Deputatilor pe colegiul Dacia – Alexandru, nu a fost lasata sa desfasoare o actiune electorala la un club al pensionarilor din zona Alexandru cel Bun. Aldea a dorit sa se intalneasca cu alegatorii din zona Alexandru cel Bun, actiune la care l-a invitat si pe consilierul judetean Catalin Morosanu. Cei doi au fost lasati insa pe dinafara din ordinul primarului Gheorghe Nichita, cel care a dispus ca imobilul sa nu fie folosit de niciun alt candidat in afara celor din USL. „In dorinta de a-mi intalni electoratul din colegiu 9, am organizat o intalnire la Punctul Termic numarul 1, Clubul Pensionarilor din Aleea Musatini, intalnire la care a participat si Catalin Morosanu. In jurul orei 15: 30, am fost anuntata de catre domnul Peste, unul dintre administratorii clubului, ca accesul in cladire a fost interzis”, a sustinut Maria Aldea. Conform candidatului ARD, cei de la primarie au refuzat sa le permita accesul in sala timp de minute bune, desi initial si-au dat acceptul pentru intalnirea respectiva. „Precizez ca in urma cu doua saptamani, Cristina Nichita (candidat USL pe Dacia – Alexandru – n.r.) a avut acces in ambele cluburi ale pensionarilor pentru a se intalni cu alegatorii, fapt confirmat si de catre un martor”, a mai spus Maria Aldea.
Un alt candidat la parlamentare s-a aratat nemultumit de faptul ca Primaria nu a reusit sa implementeze proiectul dezvoltarii zonei de agrement Ciric. Respectivul a facut referire la infiltratiile de apa aparute în urma defrisarii padurii, fenomen care a facut imposibila finalizarea unor lucrari de amenajare a terenului din zona de agrement Ciric. „Se reconfirma cât de paguboasa a fost insistenta primarului Nichita de a forta taierea unei parti din padurea Ciric. Mai mult, nu s-a întâmplat absolut nimic în legatura cu obligatia edilului Iasului de a respecta legislatia în vigoare si de a împaduri o suprafata de 40 de hectare pentru cele 6 hectare si jumatate defrisate. În aceste conditii, realitatea dovedeste ca primarul Gheorghe Nichita este responsabil moral pentru distrugerea unui patrimoniu natural al Iasului, cu impact asupra mediului, mai ales în viitor”, au mentionat cei de la ARD Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu