Actualitate

Primarul Mihai Chirica ar trebui sa intervina! Iata ce fac angajatii sai in timpul programului – VIDEO

Publicat: 23 aug. 2015
1

@ O sefa din primarie a fost surprinsa in timpul programului petrecand ore bune la un salon de frumusete @ Aceasta este implicata si intr-un scandal legat de detinerea ilegala a unei locuinte de serviciu, politia intrand deja pe fir si demarand o ancheta @ Protejata lui Gheorghe Nichita platea 23 de lei pe luna chirie pe locuinta de seviciu, la care a anuntat ca renunta dupa ce scandalul a devenit public

Situatie revoltatoare in Primaria Municipiului Iasi. Cu un tupeu incredibil, oamenii fideli fostului primar, Gheorghe Nichita, isi bat joc cu zambetul pe buze de banii contribuabililor. Asa se face ca unii dintre ei au indrazneala de a sfida pe toata lumea si de a face orice in timpul programului, numai munca pentru care sunt platiti nu. Un exemplu graitor in acest sens este cel al Denisei Ionascu, unul dintre cei mai apropiati, „la propriu si la figurat”, colaboratori ai fostului primar Gheorghe Nichita. Ei bine, miercuri 19 august, dupa-amiaza, Denisa Ionascu a fost surprinsa cum timp de peste doua ore si jumatate, in intervalul orar 13:00-15:30, a plecat pur si simplu de la birou pentru a merge la un salon de cosmetica. Ati citit bine, secretarul Consiliului Local are tupeul ca in timpul programului sa-si faca manichiura, pedichiura, coafura. Asta in timp ce platitorii simpli de taxe asteapta cu lunile eliberarea unui aviz sau semnarea unor documente extrem de importante.

Astfel, in ziua respectiva, la ora 13:00, Denisa Ionascu s-a urcat in masina Mercedes de serviciu pe care o foloseste si a plecat la salonul Bellessere, situat pe strada Traian nr. 10 (din zona Cantemir). Salonul este specializat in servicii de manichiura. Asa cum puteti observa si din filmul postat pe site-ul www.bzi.ro, Denisa Ionascu sta la acest salon nu mai putin de 2 ore si jumatate. In jurul orei 15:30, secretarul Consiliului Local iese din salon, se urca in masina si se intoarce la serviciu. Probabil ca sa aiba de unde pleca, din moment ce programul de lucru avea sa se termine peste doar 60 de minute. In tot acest timp, am incercat sa o contactam pe Denisa Ionascu, la primarie, adica la locul ei de munca de unde ridica lunar o leafa buna, de cateva zeci de milioane de lei vechi. Numai ca, atunci cand am sunat pe centrala primariei, apelul era directionat la biroul Denisei, iar secretara ei ne-a spus de cateva ori cu nonsalanta ca „doamna secretar este intr-o sedinta care se desfasoara in primarie”. Ce a omis sa spuna secretara Denisei Ionascu era ca sefa ei este la o sedinta, dar la una de manichiura si pedichiura, in timpul programului, pe banii iesenilor. Primarul Mihai Chirica ar trebui sa intervina si sa sanctioneze astfel de abateri grave ale subalternilor sai, care au tupeul de a face ce vor in timpul programului de lucru, fara vreun pic de respect pentru contribuabili. De altfel, Denisa Ionascu nu este la primul scandal in care este implicata.

Politia ancheteaza cazul apartamentului primit de pleasca de la primarie

La sedinta de plen a Consiliului Local de luna trecuta a izbucnit un nou scandal, dupa ce alesii locali s-au aratat nemultumiti de faptul ca secretarul Consiliului Local, Denisa Ionascu, se foloseste in continuare de un apartament ca locuinta de serviciu, desi aceasta detine o vila in localitatea Valea Lupului. Potrivit celor de la Directia de Administrare a Patrimoniului Public si privat al Municipalitatii, apartamentul de serviciu de 60 mp dintr-un bloc ANL din Pacurari i-a fost închiriat timp de 9 ani si a platit lunar o chirie de doar 23 lei. In cadrul sedintei, Denisa Ionascu a anuntat ca si-a reziliat contractul de inchiriere incepand cu 1 septembrie 2015, consilierul PSD Catalin Bulgariu declarand ca ar fi fost mai bucuros ca primeasca anuntul unei demisii.

Dupa aparitia informatiilor in spatiul public legate de ocuparea abuziva a locuintei de serviciu, Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice (fostul Serviciu de Investigare a Fraudelor) din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului Iasi a demarat o ancheta, dosarul vizand posibile fapte de abuz în serviciu si fals în declaratii. Denisa Ionascu a obtinut apartamentul in 2006, iar din 2012, de cand a precizat in declaratia de avere ca este coproprietar al unei vile, ar fi trebuit sa notifice primaria si sa predea locuinta. Cel putin aceasta este regula atunci cand vine vorba de chiriasii obisnuiti ai ANL-urilor. Verificarile au inceput deja la nivelul muncipalitatii, dar si la DAPPP de unde au fost cerute toate documentatiile aferente dosarului de atribuire a locuintei. In conditiile in care cei de la DAPPP sunt cercetati pentru ca ar fi inlesnit detinerea apartamentului si dupa anul 2012, in contract fiind facute modificari cu pixul. „Scuza” gasita de DAPPP ar fi ca acel contract de inchiriere ar fi de fapt o anexa la contractul de munca al secretarei CL, iar aceasta nu ar fi fost astfel conditionata de reglementarile legislatiei de atribuire a apartamentelor ANL.

Denisa Ionascu le-a facut plangeri penale consilierului local al PSD Catalin Bulgariu si fostului prefect Dragomir Tomaseschi, carora le cere daune de 100.000 de lei. Bulgariu este acuzat ca a clamat in repetate randuri o relatie amoroasa intre secretara si fostul primar Gheorghe Nichita. Fostul prefect a fost acuzat ca a inventat o serie de acuzatii, legate de sustragerea de catre secretara a unor dosare de fond funciar din primarie.
Comentarii
Adauga un comentariu