Actualitate

Primarul isi petrece arestul in concediu! Iasul are un nou edil

Publicat: 15 mai 2015
1

@ Edilul si-a luat o luna de concediu, delegandu-i atributiile viceprimarului Mihai Chirica

Primarul Gheorghe Nichita a anuntat ieri ca începând de saptamana viitoare va lasa treburile din primarie pe mana alesilor locali ramasi in libertate. Dupa ce vreme de o saptamana a condus Iasul din sufragerie, edilul Gheorghe Nichita si-a luat o luna libera. Detaliile legate de motivarea intrarii in concediu nu au fost facute publice, acestea fiind insa legate de faptul ca primarul a fost plasat in arest la domiciliu pentru cel putin o luna, perioada in care este inca neclar daca edilul poate fi sau nu suspendat din functie.

Gheorghe Nichita a luat deocamdata decizia de a se autosuspenda din functiile politice pe care le detine in cadrul PSD. Desi au existat numeroase voci care au cerut chiar si demisia de onoare a primarului, acesta a decis sa intre doar in concediu, atributiile sale urmand a fi preluate de viceprimarul Mihai Chirica. Anuntul a fost facut chiar ieri, zi in care viceprimarul Gabriel Surdu a lipsit motivat, dupa cum anunta Denisa Ionascu – secretara Consiliului Local, de la sedinta extraordinara la care alesii fusesera convocati.

„Primarul Gheorghe Nichita anunta ca începând de luni, 18 mai 2015, pâna pe data de 5 iunie 2015 inclusiv, va intra în concediu. Atributiile de serviciu sunt delegate, conform legii, viceprimarului Mihai Chirica, pe toata durata concediului”, a transmis Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii. Viceprimarul Mihai Chirica nu a comentat preluarea atributiilor de primar, acesta fiind vazut insa ca cea mai probabila varianta de inlocuire a primarului, in cazul in care acesta ar fi suspendat din functie. In cursul saptamanii acesteia, primarul Gheorghe Nichita a primit la vila din Copou, unde isi executa arestul la domiciliu, mapa cu documentele care aveau nevoie de semnatura sa.
Adauga un comentariu