Eveniment-Social

Primarii s-au luptat cu un inamic extrem de periculos. Alegerile au fost joaca de copil pe langa ce s-a petrecut ieri

Publicat: 29 dec. 2014
1

@ Toate utilajele din dotare au fost scoase sa curete satele @ Primarii comunelor din Iasi s-au mobilizat pentru a scoate satele de sub nameti @ Dan Nita, primarul comunei Miroslava, este rupt de realitate

Confruntarile electorale nu au insemnat nimic pe langa batalia pe care au fost nevoiti sa o dea ieri toti primarii din judetul Iasi. In prima zi cand a nins mai serios in aceasta iarna drumurile s-au blocat din cauza viscolului, dar a putut fi evitata izolarea localitatilor pentru o lunga perioada de timp datorita interventiei utilajelor Directiei de Administrare a Drumurilor Judetene si a celor aflate in dotarea primariilor comunale. In majoritatea comunelor drumurile principale erau impracticabile la primele ore ale diminetii de ieri, probleme grave inregistrandu-se pe unele drumuri laturalnice. Activitatea de deszapezire in comunele din judet a inceput inca de ieri seara, imediat dupa ce drumurile au inceput sa fie acoperite de zapada. Angajatii consiliilor locale au inceput deszapezirea cu utilajele din dotare, adica autogredere, tractoare si pluguri.

Lupta continua cu viscolul

Autoritatile din comuna Prisacani au anuntat ca pe drumurile principale s-a circulat in conditii de iarna, insa fara mari dificultati, pe drumurile din localitatile arondate intervenindu-se cu trei utilaje ale Consiliului Local, precum si cu un utilaj de la Drumuri Judetene. Conducerea Primariei Prisacani a precizat ca mai este suficient combustibil pentru utilaje doar pentru urmatoarele 2-3 zile. Din acest motiv, autoritatile au facut o solicitare catre Prefectura Iasi si CJ Iasi pentru a suplimenta stocul de motorina. In comuna Sipote, autoritatile locale au intervenit cu doua utilaje proprii, iar firma care a castigat licitatia pentru deszapezirea drumurilor judetene au intervenit in mod repetat pentru a curata drumurile care au fost practicabile pe intreaga durata a zilei. In zona Harlau s-a circulat fara probleme majore pe drumurile principale.

In zona Targu Frumos cele mai mari probleme au fost semnalate pe drumul principal spre Cucuteni, acolo unde circulatia a fost oprita cateva ore din cauza zapezii. Spre Dobrovat, drumul a fost inzapezit in majoritatea zilei. Cu toate ca dimineata s-a intervenit cu utilaje, ruta a fost din nou acoperita de zapada si circulatia a fost blocata. Totodata, spre Barnova, drumul prin zona Manastirii Tarata a fost acoperit de zapada aproape complet.

In comuna Ipatele ieri nu au fost probleme majore pe drumurile comunale, insa drumul 248 D si drumul 246 E au fost blocate de nameti. „Am intervenit cu utilajele din dotarea Consiliului Local si am deszapezit drumurile din comuna. Probleme sunt cu drumul 248 D si cu drumul 246 E”, a spus Costica Postarnac, primarul comunei Ipatele. Lipsita de probleme grave a fost si comuna Ciortesti unde echipajele primariei au fost scoase pe drum inca de ieri seara. „Am intervenit cu doua lame si un plug pentru a deszapezi drumurile din comuna si nu a ramas niciun drum blocat, singurile probleme sunt cu drumul judetean 224 D care este blocat, dar nu tine de competenta noastra”, a precizat primarul comunei Gheorghe Gurzun.

Nici in comuna Andrieseni nu au existat drumuri blocate, chiar daca s-a circulat in conditii de iarna. La fel a fost si in comuna Cotnari, unde trei utilaje de deszapezire au actionat in toate satele. In comuna Tibanesti drumurile au fost curatate de catre angajatii primariei, insa viata unui cetatean care are nevoie de dializa a fost pusa in pericol din cauza drumului care face legatura intre comuna si municipiul Iasi, DJ 248 care a fost impracticabil in acele momente.

Halal primar!

Probleme se pare ca au avut locuitorii satului Horpaz din comuna Miroslava care nu au mai putut iesi cu masinile din curte. Insa cand primarul Dan Nita a fost contactat de reporterii BUNA ZIUA IASI pentru a oferi unele explicatii, acesta a refuzat intr-un mod indolent sa ofere un raspuns. „Duceti-va sa vedeti ce este acolo, la Horpaz, si anuntati-ma si pe mine”, a spus Nita.

Ieri in jurul orei 14:00, Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi a anuntat ca niciun drum judetean nu mai este blocat. S-a intervenit de la ora 03:00 dimineata in continuu, cu autogrede, sararite si freze, in total pe traseu fiind trimise 34 de utilaje. Din cauza viscolului s-au format „dopuri” de zapada care ingreuneaza traficul. Institutia a adaugat ca aceste obstacole se formeaza la scurt timp dupa ce intervin utilajele. Eficienta utilajelor a fost afectata de vantul care, in afara localitatilor, a ajuns si la 60 km/h.
Comentarii
 • in oras tg frumos nici astazi nu se circula pe strazile dintra blocuri pe vatamanu il doare exact in c-u-r de cetateni dupa ce a furat de la primarie si sa fscut ditamai palatul in oras bineintees dupa ce a ajuns primar ce traba mai are el cu cetateni un analfabet cu diploma cumparata de la chisinau vezi cum se exprima in sedintele de consiliu rusinea natiuni ar trebui sa candideze la cel mai analfabet primar din romania

 • Nu ai dreptate, Raul. S-au facut chiar foarte multe in orasul Targu Frumos. Nu le insir aici, le poate oricine accesa de pe siteul primariei orasului, sectiunea Administratie/Primar.
  Pe de alta parte, citez:
  „Agentii economici care isi desfasoara activitatea,dar si asociatiile de proprietari,au obligatia de a curata zapada si gheata de pe trotoare,rigolel si parcarile de resedijnta din fata imobilelor pe care le detin sau administreaza,in maxim 24 de ore de la depunere”

  Ca sa nu mai zic ca in orice bloc trebuie sa locuiasca si barbati si ca nu ar trebui sa fie o problema pentru ei de a lopata zapada, nu ?

 • targovetule sti un mare pumpincurist de a lui vatamanu sau un analfabet ca el ce sa facut in oras au fost bani care ia imprumutat tataru vatamanu nu este in stare sa acceseze proiecte datorita faptului ca nu stie sa citeasca masurile prevazute de ue sa inconjurat numai de prosti cum este si el oameni de afaceri din oras ia indepartat iar consilieri sunt toti bita il tine pe guralivu de saranfinceanu pentru ca il apara avind la cunostinta ca are hotarura judecatoreasca pentru incompatibilitate vezi neregulile gasite de curtea de conturi schmbarea de pavele vezi articolul din bzi cu terenul unde este amplasara casa vezi articolul unde are patiseria nu baga mina in foc ca te arzi tirgovetule sau consilierule care votezi ca papagalu ce ordona bancheru de analfabet

 • Raul, ma bucur ca m-ai facut analfabet in masura in care nu ai o fraza fara greseli gramaticale. Nu ai vrut sa te informezi (in comentariul anterior iti indicam un site)privind proiectele europene accesate in 2013 si 2014, de altfel, in spatiile de afisaj au fost frecvente astfel de informari. Nu imi pari a fi luat nici macar bacalaureatul si nu ai un punct de vedere pertinent la orasul TgFrumos, facand doar ceea ce fac, din pacate, majoritatea: barfa ieftina si un soi de mahaligism satesc.

  M-as bucura ca in anul 2015 sa vii personal, la primarie, in orice sedinta a Consiliului Local si sa prezinti ca si membru al acestei urbe, propuneri concrete, viabile utile noua tuturor.

  Pana atunci, sa auzim de bine si La Multi Ani, Raul!

Adauga un comentariu