Eveniment-Social

Primarii ieseni vor invata sa acceseze fondurile europene

Publicat: 17 aug. 2016
1
Consiliul Judetean Iasi va organiza vineri, 19 august 2016, incepand cu ora 10.00, in sala Al.I.Cuza” a hotelului Unirea, o sesiune de instruire cu titlul „Accesarea de fonduri europene pentru autoritatile publice locale”. Intalnirea are ca scop pregatirea si demararea proiectelor in vederea accesarii de fonduri europene nerambursabile. 

Vezi si Proiect nou pentru refacerea Manastirii Cetatuia

Una dintre prioritatile presedintelui Consiliului Judetean Iasi in actualul mandat este accesarea fondurilor europene. „Exercitiul financiar 2014-2020 a inceput si este o sansa extraordinara de a aduce fonduri nerambursabile in judetul Iasi. Programul Operational Regional include de doua ori mai multe axe si o alocare financiara cu 70% mai mare fata de perioada anterioara de programare bugetara. Aceasta sesiune de instruire este foarte importanta pentru ca nu vreau sa vina nimeni la mine peste 2-3 luni si sa spuna ca ‘eu nu am stiut’ sau ‘eu nu am fost informat’. Fiecare comunitate din judet are nevoie de investitii si trebuie sa profitam de aceasta oportunitate”, a declarat Maricel Popa.

Vezi si Veste uriasa. Doua monumente istorice din Iasi vor fi refacute cu bani europeni

La sesiunea de instruire vor participa primari ai oraselor si comunelor din judetul Iasi, precum si reprezentanti ai Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADRNE), Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Romsilva.Adauga un comentariu