Eveniment-Social

Primarii din judet vor fi instruiti sa acceseze fonduri europene

Publicat: 17 aug. 2016
1

Primarii din judetul Iasi vor fi instruiti pentru a putea accesa mai usor fonduri europene. Consiliul Judetean Iasi va organiza maine, 19 august 2016, o sesiune de instruire privind accesarea fondurilor Comunitatii Europene. Intalnirea va incepe la ora 10:00, la un hotel din centrul Iasului. Conform reprezentantilor Consiliului Judetean Iasi, intâlnirea are ca scop pregatirea si demararea proiectelor în vederea accesarii de fonduri europene nerambursabile. De altfel, noua conducere a Consiliului Judetean Iasi a aratat ca accesarea fondurilor europene este si principala prioritate a institutiei in acest mandat.

Exercitiul financiar 2014-2020 a început si este o sansa extraordinara de a aduce fonduri nerambursabile în judetul Iasi. Programul Operational Regional include de doua ori mai multe axe si o alocare financiara cu 70 la suta mai mare fata de perioada anterioara de programare bugetara. Aceasta sesiune de instruire este foarte importanta, pentru ca nu vreau sa vina nimeni la mine peste doua-trei luni si sa spuna ca nu a stiut sau ca nu a fost informat. Fiecare comunitate din judet are nevoie de investitii si trebuie sa profitam de aceasta oportunitate„, a spus Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

La sesiunea de instruire vor participa primari ai oraselor si comunelor din judetul Iasi, precum si reprezentanti ai Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADRNE), Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Romsilva.
Adauga un comentariu