Eveniment-Social

Primarii din judet, momiti cu noi promisiuni electorale

Publicat: 04 iun. 2014
1

Primarii si viceprimarii din Iasi sunt asteptati astazi la sediul Consiliului Judetean la o discutie privind proiectele judetului. In mod normal, aceasta discutie urmareste metodele de finantare pentru starea drumurilor din judet. Saptamana trecuta a mai avut loc o intalnire asemanatoare, la care au fost prezenti numai primarii PNL din judetul Iasi. Si la intalnirea de astazi ar urma sa fie prezenti tot numai primarii liberali din judetul Iasi, asta si pentru ca cei de la PSD ar boicota intalnirea, nemultumiti de modul cum liberalul Cristian Adomnitei ar urma sa aloce banii. Ulterior, dupa intalnirea de la sediul Prefecturii Iasi, primarii ar trebui sa faca o vizita si pe santierul Aeroportului International. Numai ca si aceasta va fi boicotata de primarii PSD.

Citeste si: Plombarea drumurilor judetene a fost blocata de contestatii

„Sa faca mai intai drumurile ca primarii sa ajunga la aeroport si dupa aceea mai vorbim”, a spus un social democrat din judetul Iasi. Intalnirea cu primarii de astazi vizeaza o prima discutie pentru alocarea de fonduri catre reabilitarea drumurilor judetene. Conform drumarilor ieseni, din fondurile provenite de la Comisia Europeana pentru modernizarea aeroportului ar urma sa se aloce circa 20 milioane de euro pentru refacerea drumurilor. In proiectul actual, cu cele 20 milioane de euro ar urma sa fie refacute cele mai distruse artere judetene. O parte din fonduri ar urma sa fie directionate si catre drumurile comunale. Lungimea totala a retelei de drumuri judetene este de 1.050 kilometri. Circa 780 de kilometri sunt drumuri asfaltate, iar 64 kilometri reprezinta drumuri din beton de ciment. Aproximativ 130 kilometri reprezinta drumuri pietruite, iar alte cateva zeci sunt drumuri de pamant.
Comentarii
  • daca nu se duc la sedinte primarii psd vo vor lua in gura la capitolul fonduri Ca doar nu s-a intalnit hotu cu prostu!

Adauga un comentariu