Eveniment-Social

Primaria se lupta in instanta sa anuleze amenzile primite de la Garda de Mediu

Publicat: 16 mai 2014
1

@ Municipalitatea mai are inca pe rol procesul pentru anularea unei amenzi de 60.000 de lei, primita pentru „teicidul” din centru

Primaria se lupa in instanta pentru a obtine anularea mai multor amenzi primite in probleme ce tin de spatiile verzi. Astfel, pe langa o amenda de la Romsilva, in valoare de 10.000 de lei pentru ca pana in prezent nu a fost impadurit terenul ce urma sa compenseze terenurile scoase din circuitul silvic la Ciric, municipalitatea mai are si o amenda de la Garda de Mediu, primita odata cu taierea teilor de pe Stefan cel Mare. Pana in prezent, cei din primarie au reusit sa anuleze doar prima amenda, dupa cum preciza ieri viceprimarul Mihai Chirica.

Citeste si: Garda de Mediu intervine in macelul teilor de pe Stefan cel Mare

„Este vorba despre o amenda pe care am primit-o in decembrie de la Romsilva, in valoare de 10.000 de lei, in mod nejustificat, ceea ce arata foarte clar ca inca mai exista reminiscente la Suceava in ceea ce priveste abordarea problemelor din municipiul Iasi. Ne-au dat o amenda de 10.000 de lei pe care am contestat-o, de altfel si procesul-verbal a fost semnat cu obiectiuni. Eu m-am ocupat de acest lucru si am castigat contestatia in instanta, astfel ca s-a anulat amenda. Era data pentru ca nu am facut impadurirea la Ciric, in conditiile in care noi am demonstrat ca avem banii prevazuti de la inceput, deci nu ne-a luat prin surprindere ca unii inteleg printre picaturi ceea ce inseamna aplicarea legii. Este o tendinta subiectiva de aplicare a legii la cei care au mai ramas din vechile guvernari, structuri”, a opinat viceprimarul Chirica. 

Citeste si: Dosar penal pentru primarul Nichita in scandalul „teicidului”

In ceea ce priveste amenda de 60.000 de lei primita de la Garda de Mediu pentru teicidul de pe Stefan cel Mare, oficialul local a precizat ca instantele urmeaza sa se pronunte, amenda fiind deja contestata. „La amenda de la Garda de Mediu avem termen, dar ne-am obisnuit sa le castigam contestatiile. Pe de o parte, Garda de Mediu in situatia cu teii ia o atitudine si exprima un punct de vedere aberant si emite un proces-verbal de amenda. Pe cealalta parte, la procedura discutata in saptamanile trecute spun ei ca e corect ce s-a facut. Nu stim nici noi cum sa ne pozitionam vizavi de ei, ori dupa cum spuneau prima oara, ori a doua”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

Citeste si: Un nou protest impotriva taierii teilor
Comentarii
 • Nu dat amenda ci bagati la puscarie deoarece ultimile directive UE specifica ca poluarea inseamna cancer.
  Chiar in legislatia Romaneasca se specifica ca nimeni nu are voie sa afecteze spatiul verde si cine face acest lucru poate fi trimis in judecata si se lasa cu inchisoare.
  Sper sa iasa lumea in strada, masiv, daca mai taie Primaria un singur copac „sanatos” in municipiul Iasi.
  Ieseni luati atitudine deoarece primaria atenteaza la sanatatea voastra.
  Nu mai aduceti invective celor care protesteaza pentru taierea teilor ci alaturati-va lor pentru a va apara sanatatea.

 • Kirika asta este de tot rasul: au taiat copacii din Ciric, au taiat copacii de pe Stefan cel Mare, au taiat copacii din Targu Cucu, au taiat copacii de pe Catargi si ce au pus in loc? Exact nimic! Iar parasuta asta de Kirika debiteaza tampenii legate de `vechile structuri`. Bai nene, ai pus ceva in locul copacilor taiati aiurea? Nu! Atunci taci ca ala-n papusoi fiindca asta ti-e rostul impreuna cu Nikita. Iar amenzile ar trebui sa le platiti voi, ca persoane fizice, nu din banii nostri fiindca nu noi v-am pus sa taiati copacii.

 • corect @ ego….foarte bine ai spus…nu Primaria sa fie amendata, ci aia care au decis asta….nu suntem obligati noi, contribuabilii, sa platim amenzile primariei ca institutie.daca i s-a pus pata dorohoianului sa ne lase fara copaci in Iasi, sa se duca naibii la Dorohoi…sa se faca tzapinar

Adauga un comentariu