Eveniment-Social

Primaria reface spatiile verzi din cartiere – FOTO

Publicat: 18 iun. 2014

@ Municipalitatea va incepe o campanie de taiere a arborilor uscati din oras, plantarile pe zonele vizate urmand a fi realizate in campania de toamna @ Tratamentul prin injectarea de substante in scoarta Plopilor fara Sot va incepe saptamana viitoare

Membrii comisiei speciale de ordonare a vegetatiei, Academiei Române, Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad „si ing. Ionel Lupu de la Asociatia Dendrologica Anastasie Fatu” au facut primele verificari în teren la Plopii fara Sot, unde au analizat starea arborilor. „Comisia a fost de acord cu începerea tratamentului la arborii care prezinta un grad ridicat de putreziciune la nivelul scoartei. Vom începe acest tratament imediat ce vremea o va permite”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Comisia a mai analizat si situatia arborilor din mai multe zone de pe raza municipiului Iasi, în special arborii plantati în platbandele strazilor si bulevardelor din oras. Astfel, ca o prima masura, comisia a decis înlaturarea tuturor arborilor uscati de la marginea bulevardelor si pregatirea locurilor pentru campania de plantari care va demara în aceasta toamna.

„Sunt foarte multe sesizari din partea iesenilor cu privire la arborii uscati de la marginea arterelor de circulatie, dar si la cei dintre blocuri. În perioada urmatoare, etapizat, colegii de la Servicii Publice îi vor îndeparta si vor pregati terenul pentru campania de plantari din toamna. Aceasta actiune va începe imediat, pentru ca acesti arbori uscati pot fi un pericol atât pentru autovehicule, cât si pentru pietoni. Sa nu uitam ca în aceasta perioada furtunile de vara sunt violente, iar arborii uscati se prabusesc foarte usor”, a mai declarat edilul.

Viceprimarul Mihai Chirica si ing. Ionel Lupu s-au deplasat, ieri, în parcul Copou, unde un tei s-a rupt in doua din cauza vantului. Prezent în Parcul Copou la solicitarea municipalitatii, ing. Ionel Lupu a analizat starea de sanatate a arborelui, luandu-se decizia realizarii unor analize în regim de urgenta a tulpinii crapate. „Am dispus analizarea tulpinii afectate cu un burghiu Pressler, si in functie de rezultat vom lua deciziile care se impun. Daca arborele nu mai poate fi salvat, atunci îl vom înlocui cu puiet din aceeasi specie, în perioada de plantari. Vom actiona cu rapiditate, pentru ca dorim ca incidentul din anul 2010, când un tei ce parea sanatos a cazut peste cinci copii, sa nu se mai repete”, a conchis viceprimarul Mihai Chirica.
Comentarii
Adauga un comentariu