Eveniment-Social

Primaria promite un regulament de toaletare a arborilor

Publicat: 03 oct. 2013
1

Cativa reprezentanti ai Grupului de Initiativa „Iasul Iubeste Teii” s-au intalnit ieri cu oficialii municipalitatii pentru a incerca obtinerea unor masuri concrete din partea primariei in ceea ce priveste refacerea spatiilor verzi distruse. Solicitarea de replantare a teilor pe bulevadul Stefan cel Mare si Sfant a fost respinsa de municipalitate. De asemenea, nici solicitarea schimbarii amplasamentului parcarii subterane, pe care primaria vrea sa o construiasca sub parcul din fata Teatrului National Vasile Alecsandri, nu a primit un raspuns favorabil. In schimb, primaria a anuntat alocarea unor fonduri pentru completarea Registrului Spatiilor Verzi, cel existent momentan la Primarie datand din 2010. „Multe întrebari au fost legate de Registrul Spatiilor Verzi, iar aici trebuie explicat faptul ca întâi municipalitatea va finaliza PUG-ul, apoi Cadastrul General, pentru a putea actualiza acest registru, care exista din anul 2010″, a spus viceprimarul Mihai Chirica.

Referitor la taierea teilor de pe pietonalul Stefan cel Mare, municipalitatea s-a justificat prezentand un aviz de mediu si fotografiile martor ale arborilor uscati, împreuna cu probele care atestau acest lucru. O discutie a avut loc pe marginea proiectului de reamenajare a spatiului verde de deasupra viitoarei parcari subterane din fata Teatrului National.

„Am propus domnului Ionel Lupu, prezent la discutie, sa ofere solutii de reamenajare peisagistica a vegetatiei din fata Teatrului National si sa faca parte din comisia care se va ocupa de acest aspect. Totodata, domnul Lupu va participa la actiunile de toaletare a arborilor din municipiului Iasi, prin oferirea de consultanta”, a mai spus viceprimarul Mihai Chirica. Singura promisiune concreta obtinuta de la municipalitate a fost cea de intocmire a unui regulament de toaletare a arborilor. „Am preluat aceste idei, inclusiv dezinfectarea drujbelor dupa utilizarea lor la toaletarea unui arbore, pentru a nu se transmite astfel o boala de la un copac afectat la unul sanatos”, a completat viceprimarul. Grupul de initiativa a primit asigurari ca Primaria s-a disociat de orice initiativa de a deturna mitingul programat in aceasta dupa-amiaza. „Le-am dat un sfat. Sa apeleze la Politia Locala, daca vine cineva acolo despre care ei nu stiu ca ar face parte din grupul activ. Se poate sa vina cineva de la un alt partid cu un tricou PSD„, a declarat viceprimarul Chirica.
Comentarii
Adauga un comentariu