Eveniment-Social

Primaria controleaza apartamentele renovate de ieseni

Publicat: 29 nov. 2011
1

In ultima perioada, angajatii Politiei Locale Iasi au verificat persoanele care au executat amenajari interioare pentru a vedea daca a fost afectata structura de rezistenta. Controalele au fost efectuate la un bloc din cartierul Tatarasi. In urma altor verificari au fost aplicate opt amenzi in valoare de 13 mii lei. Tot in ultima saptamana au fost identificate 11 constructii fara autorizatie, iar 64 de persoane au fost somate sa se prezinte la sediul Politiei Locale cu documente care atesta legalitatea constructiilor. „Numitul C.L. a fost sanctionat conform Legii 50 din 1991, cu amenda în valoare de 1.000 lei, deoarece a executat lucrari de construire si amenajari interioare prin desfiintarea unor pereti din interiorul apartamentului, fara a detine autorizatie de construire în acest sens. Ca masura complementara, s-a dispus sistarea lucrarilor si efectuarea unei expertize tehnice pentru a stabili daca modificarile efectuate au afectat structura de rezistenta a cladirii în ansamblu si fara a prejudicia confortul si siguranta celorlati locatari. Numitul D.B. a fost sanctionat conform Legii 50 din 1991, cu amenda în valoare de 1.000 lei, pentru executarea unei lucrari de extindere si modificare a imobilului situat pe strada Toma Cozma, fara a detine autorizatie de construire. Persoana în cauza a fost somata sa intre în legalitate prin obtinerea autorizatiei, daca conditiile urbanistice permit acest lucru”, a declarat Nicoleta Deciu, purtatorul de cuvant al Politiei Locale.
Comentarii
  • Dar cei de la politia locala nu au facut modificari prin apartament ? Ei de cine vor fi verificati doamna deciu ? Haideti sa mergem si noi sa verificam chiar la cei care controleaza apartamentele si pe urma sa vorbim de amenzi.Amenajari interioare….SI DACA NU DAM DRUMUL LA USA CE FACETI,OBTINETI MANDAT ? HA HA HA. Deci sa incepem cu apartamentele celor de la urmanism, sau chiar cu ai sefilor lor.

  • veniti pe strada Mitropolit Varlaam nr.douayecisiunu ap. trei la parter si vedeti ce constructie este au spart pereti din ecsterior au facut terasa dar nimeni nu ii intreaba de autorizatii au spart si tevile de termoficare si noi locatarii am platit reparatia lor dar sa vad cand vine cineva in control si daca se iau masuri sa distrus si spatiul verde

  • DAR LA palas UNDE SUNT PRONUNTATE SENTINTE JUDECATORESTI CE DESCRIU ILEGALITATEA A 5 CONSTRUCTII CE TREBUIESC DEMOLATE, ACESTI VAJNICI LINGAI si aparatori AI LEGALITATII DE CE NU-SI GONFLEAZA USCHIUL SI NEURONUL PT A-I AMENDA SI DEMOLA ?????

  • Eu zic sa le verificati pe toate pe rand. Nu exista bloc unde niste incuiati sa n u fi darmat grinzi de rezistenta,sau pereti intregi de rezistenta.La mine in bloc in Dacia s-au darmat cea de-a doua baie si camara de pe hol,plus grinda de rezistenta.

  • Chiar asa, are dreptate „hopa”:trebuie verificate apartamentele tuturor celor din comisia de urbanism, sefilor de la politie, celor cu functii care mai locuiesc inca la bloc (si care au cat de cat bani)-sigur si-au facut amenajari „la moda” promovate intens de mass media-priviti emisiunile TV de design interior si veti vedea ca mai toate pledeaza pentru extinderea bucatariilor spre living, spatii deschise, renuntarea la unii pereti interiori etc!Si nu se face nici o referire la restrictiile impuse de legislatie si nici macar de cele impuse de siguranta constructie!

Adauga un comentariu