Eveniment-Social

Primaria a mintit! A durut-o in cot de casele de pe Cuza Voda – FOTO

Publicat: 03 apr. 2011

@ Proprietarii de pe Cuza Voda sunt obligati sa repare fatadele cladirilor @ Daca vine vorba de apartamentele primariei, nu se iau masuri @ Cand s-a pus problema ca fatadele sa fie reabilitate cu fonduri europene, proprietarii nu au fost anuntati @ „Ei ma someaza iarna sa fac lucrari. Pentru asta iti trebuie aprobari speciale. Mi-a dat somatie pe data de 10 februarie. Ne-a spus sa dam jos tencuiala. Nu s-a facut Filarmonica in 30 ani si imi cer mie sa execut in 30 zile! La parter, unde are primaria apartamente, se vede vreo schela? Mi-au trimis mie somatie pentru ca sunt proprietar. Ei nu sunt proprietari acolo?”, a povestit Livia Braescu, posesoarea unui apartament din Cuza Voda nr. 27 @ „Au fost fonduri europene. Nimeni nu a venit la noi la usa. Cladirea este de patrimoniu. Daca veneau, poate cadeam la o intelegere”, a adaugat Braescu

Proprietarii unui imobil de pe Cuza Voda nr. 27 s-au apucat sambata sa dea jos tencuiala de pe fatada cladirii, pentru a nu pune in pericol trecatorii. Ei s-au plans de faptul ca reprezentantii primariei au emis o somatie pentru refacerea fatadei in luna februarie. Edilii au cerut refacerea cladirii in 30 zile. Numai ca, atunci cand vine vorba de imobilele primariei ocupate de chiriasi, nu se ia nici o masura. Proprietarii din Cuza Voda au precizat ca, oricum, nu puteau sa faca mare lucru pentru ca era necesara o serie de autorizari speciale, imobilul fiind de patrimoniu. „Noi am castigat in instanta apartamentul. Dar am reusit de-abia in 2009 sa intram in casa. O perioada au stat chiriasii aici si nu am cerut bani. Cand am intrat, era o mizerie de nedescris. Cand era la primarie, nimeni nu s-a ocupat. Primaria nu a facut nimic. Vedeti si fatada. Am luat-o in paragina. Ei ma someaza iarna sa fac lucrari. Pentru asta iti trebuie aprobari speciale. Mi-a dat somatie pe data de 10 februarie. Ne-a spus sa dam jos tencuiala. Nu s-a facut Filarmonica in 30 ani, si imi cer mie sa execut in 30 zile! La parter, unde are primaria apartamente, se vede vreo schela? Mi-au trimis mie somatie pentru ca sunt proprietar. Ei nu sunt proprietari acolo?”, a povestit Livia Braescu, posesoarea unui apartament din Cuza Voda nr. 27.
Contactat telefonic, directorul Ciprian Chirita, cel care a trimis somatia, nu a raspuns pentru a oferi explicatii.

S-a trezit cu muncitori in casa

Livia Braescu s-a aratat nemultumita si de faptul ca multe cabluri ale firmelor de utilitati sunt ancorate chiar de balconul apartamentului. „Cablurile sunt ancorate de fatada, chiar sub balcon. Odata m-am trezit cu muncitori in balcon. E proprietate privata. Nu se ia nici o masura”, a mai spus Braescu.

Prostiti de primarie

Culmea este ca Primaria Iasi intentiona anul trecut sa reabiliteze fatadele cu bani de la Uniunea Europeana. Solutia a cazut, insa, pentru ca toate imobilele trebuia sa fie administate de edili, lucru cu care proprietarii nu au fost de acord. Inainte de asta, directorul Cosmin Coman, cu ajutorul unor voluntari, le-a dat mai multe chestionare pentru a afla parerea acestora cu privire la initiativa de reabilitare. Atunci, Coman s-a laudat ca au fost consultati proprietarii. Se pare ca, pana la urma, lucrurile stau altfel. „Au fost fonduri europene. Nimeni nu a venit la noi la usa. Cladirea este de patrimoniu. Daca veneau, poate cadeam la o intelegere. Pana la urma, am vorbit la primarie si mi s-a spus ca au fost la majoritatea proprietarilor. Au spus ca nu au fost la toata lumea. Nu am fost anuntata de primarie”, a subliniat Livia Braescu.
Asadar, proprietarii nu au bani de lucrari, iar primaria nu se implica. Toate conduc la o imagine dezolanta chiar in centrul orasului.
Comentarii
  • Braiasko – dupa ce ai mostenit ‘curu’ ala bucifalian de la stimabila coarda penala ce a fost doamna mata – care-l omorase pe tactu – evreul inginer – acu’ n’ai bani de fatada ? Da bani de 10 ani de procese ai avut ? Pacat de tatal tau – cu trei parasute in casa – cred ca rade de acolo de sus… ******** penale ce sunteti !

Adauga un comentariu