Eveniment-Social

Primaria a fost asaltata de cereri de autorizatii de constructie

Publicat: 12 apr. 2008
1

Comisia de Urbanism a Consiliului Local a inceput sa aiba din ce in ce mai mult de lucru. Cei noua membri ai Comisiei conduse de arhitectul Ionel Oancea au avut de dezbatut 40 de dosare, solicitari de la persoane fizice si juridice care vor sa construiasca locuinte, cartiere de locuinte si sedii de firme.

„Pentru prima data din 2005, la aceasta comisie au participat toti consilierii locali. Din proiectele discutate au fost respinse zece din cauza ca solicitantii nu au facut dovada unor locuri de parcare sau nu respectau spatiul verde. Am dat aviz domnului Fenechiu pentru construirea unui teren de sport si pentru construirea unor dotari loisir si hobby pe teren privat”, a declarat Sorin Iacoban, consilier local PSD. Au fost aprobate aproape toate temele planurilor urbanistice zonale (PUZ) supuse dezbaterii. Unele proiecte au fost respinse sau amanate din cauza ca nu prevedeau si amenajarea unor locuri de parcare. In plus, o parte a fost respinsa deoarece solicitantii nu aveau avizul vecinilor pentru ridicarea unei constructii noi in zona vizata. Printre beneficiarii care au primit avizul comisiei se numara deputatul PN-L Relu Fenechiu, care doreste sa amenajeze pe o suprafata de 2.000 de metri patrati un teren de sport, o cabana si o terasa acoperita. Construirea acestor dotari se vor face in zona Bucium, fundac Socola nr.9. Pe soseaua Stefan cel Mare nr. 59, comisia a dat aviz pentru construirea unui imobil de locuinte pe un teren cu o suprafata de 763 metri patrati. Aici se va ridica un imobil cu trei etaje ce va beneficia de douasprezece locuri de parcare. Si pe strada Moara de Vant se va construi un imobil pentru locuinte ce va apartine firmei SC Prestarea SRL. Imobilul va avea patru etaje si va avea o inaltime de 19 metri. „Cei care au depus temele PUZ pentru comisie iar acestea au fost respinse, vor trebui sa faca modificarile cerute de noi, urmand ca in urmatoarea intalnire a comisiei sa se discute din nou aceste proiecte”, a mai precizat Iacoban.
Comentarii
  • Doisprezece locuri de parcare pentru cite apartamente ? Cit spatiu public se va bloca de restul autoturismelor? cita spaga ati luat pentru avizare hotilor?

  • Mare branza,cand te duci la primarie e un haos total,dar in ziar se arata ca SUNT super ocupati.Nu poti sa dai un Pirtt,de ocupati ce sunt.Va rog,nu mai pierdeti timpul d-le C Boaru,nu va crede nimeni,chiar e hazliu…auzi..asaltati..de ce?
    toate bune,la revedere

Adauga un comentariu