Actualitate

Primaria a demarat un audit la Directia de Urbanism

Publicat: 05 ian. 2016
1

Municipalitatea ieseana va demara de astazi un control la Directia de Urbanism, pentru a verifica o serie de avize pentru unele planuri urbanistice zonale (PUZ) emise in ultimii ani. Primarul Mihai Chirica a mentionat ca exista o serie de suspiciuni legate de legalitatea unor documente privind solicitari de planuri urbanistice, iar toate aceste detalii vor fi verificate in amanunt de auditorii primariei iesene, pana la finalul lunii ianuarie. Pe perioada cand Directia Arhitect Sef a fost coordonata de Tudor Vericeanu, ar fi fost emise mai multe PUZ-uri fara acoperire legala.

„Am semnat ordinul de serviciu pentru demararea misiunii de audit asupra legalitatii solicitarilor din partea primariei, de intocmire a planurilor urbanistice zonale de catre solicitanti, persoane fizice sau juridice. Auditul se va efectua intre 6 si 29 ianuarie si se va verifica perioada 2013-2015, pentru a se vedea daca erau sau nu legale solicitarile colegilor mei de a se intocmi aceste planuri. Am gasit o astfel de solicitare facuta pentru beneficiar si dupa sase luni de dezbatere pe marginea legii, s-a ajuns la concluzia ca nu mai trebuia un astfel de plan. Sunt sigur ca sunt si alte cazuri pe care le vom verifica. Consecinta este simpla, trebuie sa vedem ce s-a intamplat”, a mentionat primarul Mihai Chirica.
Comentarii
  • are dreptate chirica,acolo unde sunt reglementari clare in cadrul pug-ului nu mai trebuie impus intocmirea unui alt set de documente doar de dragul sa mai faca doamnele si domnii din primarie/CJ Iasi inca un rand la bucci.

  • salutare.. sa verifice si PUZ-ul la blocul care s a construit intre casele de pe strada romana nr 33 ..un bloc cu 4 etaje pe o suprafata de 200 mp , care imi ia lumina soarelui aproape toata ziua , 10 ferestre sunt cu vedere la mine in curte , distanta fata de proprietate fiind la 1,7 m

Adauga un comentariu