Eveniment-Social

Primaria a dat ultima stampila pentru un parc de distractii in Bucium! Iata ce constructii a mai autorizat

Publicat: 06 mai 2015
1

@ Cele mai multe autorizatii sunt pentru bransamente la utilitati, dar si pentru supraetajari de blocuri sau modernizari ale unor puncte termice

Luna trecuta, municipalitatea a emis doar 87 de autorizatii de construire, cea mai mare parte dintre ele vizand bransari la retelele de utilitati, dar si continuarea unor lucrari la mai multe proiecte imobiliare. Astfel, dezvoltatorul imobiliar Cristin Zamosteanu a mai primit de la primarie o autorizatie de construire pentru realizarea unor cladiri de locuinte colective, spatii comerciale si birouri pe strazile Zimbrului si Malu, din spatele facultatilor din cadrul Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi. Un alt dezvoltator imobiliar, pascaneanul Cristinel Bolobita, patronul unui magazin de piese auto si a unui service, a obtinut de asemenea o autorizatie pentru demolarea unor constructii de pe strada Octav Botez nr. 1. Gheorghe Negurici a primit si el de la primarie autorizatia pentru suprainaltarea a doua blocuri din zona Copou, mai precis de pe strada Stefan cel Mare, aflata in continuarea strazii Sararie, acolo unde fratii Negurici ridica un complex imobiliar pe terenul fostei fabrici Textila, aproape de vila primarului Gheorghe Nichita.

Parc de distratii in Bucium

Autorizatiile de construire eliberate de Serviciul Urbanism nu au vizat doar blocurile dezvoltatorilor imobiliari. Manastirea Piatra Sfanta – Schitul Tarata a primit avizul favorabil pentru continuarea lucrarilor de construire a bisericii manastirii Piatra Sfanta autorizata initial in 2005. In ceea ce priveste zona Pacurari, firma SC LPG Regional Group SRL si-a autorizat proiectul construirii unei statii GPL, la adresa Soseaua Pacurari nr. 92.

Totodata, doua puncte termice predate de municipalitate unor asociatii ar urma sa fie reamenajate, Asociatia Sf. Damian intentionand sa realizeze amenajari interioare si suplimentare acces la PT 14 Decebal. In ceea ce priveste filiala ieseana a Asociatiei Salvati Copiii, aceasta ar urma sa amenajeze un fost punct termic din Dacia. „Printre autorizatiile emise se mai numara cel pentru Iasi Construct, acesta vizand continuarea lucrarilor de construire a unui parc de aventuri in zona Bucium, lucrarile fiind autorizate initial cu autorizatia nr. 1130/2011. S-a aprobat totodata si continuarea lucrarilor de modernizare a sectiei de ortopedie a SpitaluluI Clinic de Recuperare”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al primariei.
Adauga un comentariu