National

Prima scoala pentru copiii cu autism din Romania va fi inaugurata in toamna

Publicat: 02 apr. 2013
1

Prima scoala din Romania pentru copiii care sufera de autism va fi inaugurata, in toamna acestui an, la Cluj-Napoca, urmand sa aiba sapte clase pentru invatamantul prescolar si primar si maximum 42 de elevi.
Presedintele Asociatiei Autism Transilvania (AAT), Milena Pruna, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca in aceasta unitate de invatamant se va preda dupa metode de invatare in premiera nationala, in urma unei colaborari cu o scoala de profil din Marea Britanie.
„Prima scoala din Romania pentru copiii care sufera de tulburari de autism va fi inaugurata in toamna acestui an la Cluj-Napoca, urmand sa functioneze 7 clase cu cate 6 elevi, deci vor fi maximum 42 de elevi. Vor fi clase din invatamantul prescolar si primar, de la gradinita pana in clasa a IV-a, in care se va preda dupa metode in premiera nationala, in urma unei colaborari cu o scoala de profil din Marea Britanie, care va superviza intreg procesul educational. Scoala va beneficia de cabinete de logopedie, de kinetoterapie, ergoterapie, terapie prin muzica”, a spus Pruna.
Potrivit acesteia, pana la inceperea anului scolar 2013-2014 vor fi organizate cursuri de instruire pentru viitorii profesori. Scoala va functiona in incinta sediului AAT din Cluj-Napoca, iar programul va fi intre orele 8.00-16.00.
De asemenea, in cadrul scolii va functiona si o gradina senzoriala, care va fi amenajata in spatele unitatii.
Adauga un comentariu