International

Presedintia Rusiei este gata sa dea publicitatii inregistrarea discutiei dintre Putin si Barroso

Publicat: 02 sept. 2014
1

Administratia prezidentiala a Rusiei detine atat inregistrarea scrisa, cat si audio a discutiei telefonice dintre Vladimir Putin si Jose Manuel Durao Barroso si este gata sa dea publicitatii continutul acesteia, „pentru a anula toate neintelegerile”, se arata intr-un mesaj adresat de reprezentantul permanent al Rusiei la UE, Vladimir Cijov, presedintelui in exercitiu al Comisiei Europene, Jose Barroso.

„In ultimele cateva zile, unele mass-media, inclusiv cotidianul italian La Repubblica, comenteaza discutia telefonica pe care D-voastra ati avut-o cu presedintele Putin vinerea trecuta, la 29 august. In aceste articole se spune ca D-voastra ati impartasit continutul discutiei unor colegi din UE, atribuind-i presedintelui rus cuvinte evident scoase din context”, se spune in mesajul lui Cijov.

Citeste si Putin se lauda: „Pot cuceri Kievul in doua saptamani”

Publicatia La Repubblica a scris ca, in cadrul reuniunii liderilor UE, Barroso ar fi spus ca, in timpul discutiei telefonice cu Putin, acesta ar fi afirmat ca, daca vrea, poate cuceri Kievul in doua saptamani.

Potrivit reprezentantului permanent al Rusiei la UE, „dezvaluirea discutiilor confidentiale de acest nivel depaseste flagrant cadrul practicii diplomatice admise”.

Cijov mai subliniaza ca „administratia presedintelui Rusiei detine atat o inregistrare scrisa, cat si una audio a discutiei telefonice respective” si ca, „pentru a anula toate neintelegerile”, aceasta este gata sa dea publicitatii continutul ei, „in cazul in care D-voastra (presedintele Comisiei) nu veti obiecta impotriva acestui lucru in urmatoarele doua zile”.

Citeste si Lech Walesa avertizeaza! Riscam un CONFLICT NUCLEAR

Anterior, consilierul presedintelui rus Iuri Usakov a declarat ca afirmatiile lui Vladimir Putin privind „cucerirea Kievului in doua saptamani” au fost scoase din context si aveau alt sens.

Potrivit lui Usakov, „este inadecvat si nediplomatic” sa dezvalui detaliile conversatiei. „Daca s-a produs cu adevarat, acest lucru trece dincolo de practicile diplomatice. Nu este demn de nivelul unei personalitati politice serioase”, a spus consilierul presedintelui rus, citat de agentia oficiala ITAR-TASS. 

Citeste si Criza din Ucraina si PLANUL SECRET al Rusiei. Ce spun analistii
Adauga un comentariu