National

Presedintele Klaus Iohannis, comentarii cu privire la platforma lansata de premierul Dacian Ciolos

Publicat: 18 oct. 2016
1

Presedintele Klaus Iohannis a facut marti o serie de comentarii cu privire la platforma lansata de premierul Dacian Ciolos. Seful statului sustine ca ”Platforma 100” este una care contine principii bune care ar trebui sa ghideze viata politica.

”Este o platforma foarte buna. Sunt acolo chestiuni pe care ni le dorim cu totii, principii care e bine sa ne ghideze in viata politica si economica. In ansamblu este o platforma de principii si valori pe care o gasesc buna.

Banuiesc ca domnul Ciolos nu a venit cu aceasta platforma doar sa arate lumii ca are  o gandire sanatoasa, ci ca este dispus sa mearga mai departe, pe ce pozitie, asta depinde in primul rand de alegatori. Avem alegeri parlamentare, nu guveramentale. Guvernul se stabileste ulterior prin proceduri care ma implica si pe mine si partidele politice si Parlamentul care va fi constituit.

Este un pas bun aceasta platforma pentru ca partidele se vor putea decide sa sustina sau nu aceasta platforma, dar cred ca este nevoie si de alti pasi”, a declarat Iohannis.

Seful statului a precizat si ca a vorbit luni cu Dacian Ciolos despre acest proiect.

”Am avut o discutie, chiar ieri, si domnul Ciolos mi-a spus ca intentioneaza sa lanseze aceasta platforma.  Este un document al domniei sale pe care l-a prezentat.

Sper sa fie o baza seriosa de discutie pentru campania electorala”, a declarat Iohannis.

Intrebat daca exista o axa Iohannis – Ciolos – PNL, pfresedintele a raspuns: ”Nu cred ca exista o axa, dar in Romania sunt oameni si partide care cred ca e nevoie de o clasa politica curata, de reafirmarea partidelor politice”.

Totodata, Klaus Iohannis a precizat ca dupa alegerile de la finalul acestui an, Romania va avea un premier politic.

”Dupa 11 decembrie, Romania va avea evident un premier politic, care va fi propus de partide politice. Premier tehnocrat inseamna premier independent politic.

Dacian Ciolos este un premier independent politic pentru ca eu l-am desemnat fara sa fie propus din partea vreunui partid. Asa ceva nu vom avea dupa alegeri, ci un guvern politic care reprezinta vointa unui partid sau a unor partide care sa vrea sa merga impreuna”, a mai spus Iohannis.

De asemenea, intrebat care va fi pozitia sa in campania electorala, presedintele a raspuns: ”Cea pe care o vedeti. Eu ma implic in constientizarea nevoii de reforma, de politica curata, transparetnta. Dar nu ma vedeti pe mine spunand sa votati un partid sau altul. Eu vreau sa particip in claroficari si sa vin cu lamuriri care sunt importante inaintea alegerilor”.

Iohannis a criticat si partidele care isi maresc randurile cu politicienii penali.

”Nu exista niciun partid foarte bine reformat, foarte modern, foarte deschis, dar exista partide care au inteles nevoia de reformare, care se straduiesc cat se poate de bine. Se vede cu ochiul liber ca sunt unii care au eliminat din discutie penalii, si altii care ii atrag ca magnetul. Sunt altii care au inteles ca trebuie sa mearga spre reforaa, altii doar isi atrag penalii in partide, fac gasti acolo. Acest lucru trebuie vazut de alegatori”, a mai spus seful statului.
Adauga un comentariu