International

Presedintele Comisiei Europene: Toata lumea vrea reformarea UE, fara insa a face propuneri concrete; exista deja reforme

Publicat: 01 iul. 2016
1

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a exprimat nemultumire, vineri, ca exista numeroase voci care solicita reforme insa fara a face propuneri concrete dupa iesirea Marii Britanii din UE, subliniind ca deja sunt aplicate modificari, dar ca aspectele pozitive nu se vor schimba.

„Trebuie sa explicam agenda reformista care este deja in curs”, a declarat Juncker in cursul unei conferinte de presa organizate in Slovacia, care a preluat vineri Presedintia semestriala a Consiliului UE.

„Combatem birocratia… Modernizam economia europeana – uniunea digitala, uniunea energetica, continuarea integrarii in domeniul pietei interne, uniunea pietelor de capital, uniunea bancara”, a adaugat Juncker.

„Toata lumea spune «Vrem mai multe reforme». Nimeni nu spune de ce fel de reforme avem nevoie in plus fata de cele care sunt in curs, inclusiv masurile aplicate in domeniul dimensiunii sociale a pietei comunitare”, a subliniat presedintele Comisiei Europene.

„Nu spun ca nu trebuie sa se schimbe nimic. Dar lucrurile care merg in directii bune nu se vor schimba”, a insistat Juncker.

Dupa decizia cetatenilor britanici de iesire din Uniunea Europeana, numeroase voci, inclusiv ale unor tari central si est-europene, au cerut reforme in sistemul comunitar, fara insa a face propuneri concrete.
Adauga un comentariu