Actualitate

Presedintele CJ a ales. Un economist, manager la Maternitatea Elena Doamna din Iasi

Publicat: 10 oct. 2014
1

@ Negocierile privind numirea unui manager si a unui director medical la Maternitatea Elena Doamna din Iasi se pare ca au luat sfarsit @ Numirea conducerii interimare o va face presedintele Consiliului Judetean Iasi, institutie in subordinea careia se afla unitatea medicala

De cateva zile au loc negocieri intre conducerea Consiliului Judetean (CJ) Iasi si mai multi medici din Maternitatea Elena Doamna pentru numirea conducerii interimare la unitatea medicala. Presedintele CJ, Cristian Adomnitei, si-ar fi dorit ca managerul sa fie unul dintre sefii de sectie de la maternitate, dar ambii au refuzat. Inca se mai discuta cu seful de la obstetrica si de la ginecologie pentru postul de director medical, dar slabe sanse sa-i convinga sa accepte aceasta functie.

Se pare ca propunerea pentru dr. Cezar Rotaru a cazut, chiar daca a avut sustinere solida. Ieri, lucrurile au luat o alta intorsatura. Presedintele CJ nu mai doreste ca Maternitatea Elena Doamna din Iasi sa fie condusa de un medic. Acesta a discutat cu unul dintre sefii de la obstetrica si ginecologie si pentru functia de manager va numi un economist. Nu este exclus ca directorul economic al unitatii medicale, ec. Natalia Dangeanu, membru PSD, sa asigure interimatul pentru sefia maternitatii.

Pana cand Cristian Adomnitei va numi un manager si un director medical la Maternitatea Elena Doamna din Iasi, conducerea va fi asigurata de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica si Colegiul Medicilor din Iasi in Consiliul de Administratie, ec. Ana Pintilie si dr. Sorin Galearschi. Acesta din urma nu s-a prezentat niciodata la sedintele CA, fiind inlocuit de dr. Eduard Crauciuc de la Maternitatea Elena Doamna din Iasi. Fostul manager, dr. Emil Anton si ex-directorul medical, conf. dr. Razvan Socolov, au fost demisi, dupa ce o gravida a nascut un bebelus mort.

Ioana Ciobanu a fost internata pe 8 septembrie la maternitate si sapte ore a trecut printr-un adevarat cosmar fara a fi asistata de un medic. A doua zi dimineata, la ora 6.45, cand medicii i-au facut operatie de cezariana fatul era mort. Sotul pacientei a acuzat maternitatea ca in noaptea de 8 spre 9 nu era medic de garda. Conducerea maternitatii a sustinut ca fatul era viu la internare si pe toata perioada spitalizarii, iar medicii legisti au stabilit ca bebelusul era mort cu 3 zile inainte de efectuarea operatiei de cezariana. Medicii Doina Iancu, Simona Niculescu, Gabriela Sargu si rezidentul Mihaita Burniche au fost sanctionati cu retinerea a 10 la suta din salariu pe o perioada de trei luni si nu  mai au voie sa faca garzi pana la finalizarea anchetei de la Politie si Colegiul Medicilor din Iasi.
Comentarii
 • Ati specificat ca doamna in cauza este membru PSD !!! ieri trebuia sa fie membru PDL, alaltaieri membru PCR …Nu mai promovati pe astia care ling pe la partide, …e foarte simplu..incompetenta se ascunde sub sigla partidelor…Vorba lui Brucan, un om serios nu se baga la partid…

  • Sunteti niste nebuni ,doamna NU ESTE IN PSD Si IN NICI UN PARTID POLITIC,ati gasit ceva si petru Ea ca sa o defaimati ,doriti desfiintarea acestui spital? S-a luat o masura urgenta .

   • Datorita acestei directoare ,ati avut medicamente materiale sanitare , salarii si tichete ,reparatii,a asigurat bunul mers al activitatii ,meritul a fost al ei,nu fiti cretini ,indiferent de interesul pe care il aveti.

    • Si madam dangeanu a avut spagutze grase din achiztii,hrana bolnavelor si spalatorie.Si a latrat fara numar la doctorasii care au regizat demiterea .Dona Iancu si Dl.Crauciuc.Capul lui Antonel il vrem!

   • draga elena dm asta este o betiva notorie care a lasat o groaza de lume pe drumuri si a pacalit fff multi oameni ….o ******* imputita o sa moara si doctori daca intra asta la puterea spitalului este o hoataaaaa

  • Totdeauna a vorbit gura fara voi de asta nu merge nimic nu stiti sa sustineti pe cei care fac ceva bun si sa i ajutati puuneti in balanta realizarile din spital decand e dna Dangeanu acolo si cate piedice a avut in a realiza ce a realizat dupa aia vorbiti .habar nu aveti de nimic si va treziti vorbind

  • Iancu si Dangeanu l-au lucrat pe Anton care toarna-n cur beton.Toata mascara sa e regizata de cele doua up tori.Iancu e plecata la distractie si o do are in cur de zece la suta la salariu pt ca are spatele asigurat.Ghiocele,te-au facut!

 • De Ce va temeti DNA directorate economica?CA A INCEPUT LUMEA SA INTELEAGA CA suantaeataaaaaaaati in Spatele demiterii???Ca VRETI SA FALIMENTATI SINGURA SPITALUL?

  • IANCU a fost mana dreapta a lui Anton si lucrau mana in mana ,nu are nici o contributie dangeanu.acesti doi directori au fost demisi pe probleme medicale si nu pe probleme financiare .NU MAI MANCATI CU POLONICUL!

   • Iancu nu are prieten decat Banul.Nu Conteaza cum se chiama cel care il gestioneaza,madama este déjà reorientata catre viitorul director Dl.Crauciuc,care I-a aranjat tot timpul spagile la Colegiu si Caria ii face illegal garziile.Si impreuna s-au scapat pe…*******.Hihihi,

  • Familia sa ceara deshumarea si o noua expertiza.Tot cazul a fost aranjat la IML sa le scape pe doctoritele care nu erau in Garda.Sa plateasca moarte cu Moarte,put oriile!

 • Ii cunosc pe Dnii profesori de a cool si sunt ireprosabili moral.De unde a rasarit porcusorul de Anton ?!Dr.Crauciuc trebuie si merita manageriatul.

 • A consultat sau a internat vreo pacienta d-na economista de o ridicati in slavi , ce a facut pe vremea celelilalte conduceri nimic ,dr Anon i se datoreaza toate investiile facute in spital, dar ca si ceilalti de pana acum care au mai fost la conducere a luat-o in bot din cauza cuiva cu doua fete si el stie asta . Dna Dangeanu i se datoreaza mancarea proasta din spital si betivanii din poarta ca doar ea semneaza contractul darrrr a avut fusta scurta la CJ. si PUNCT

  • bea mai mult decat un barbat o luna nu o scoti din coma asa ca o sa tina cu portarii ..cine a decis sa o puna director a unei maternitati unde totusi se dau viata la copii samearga in zona dacia la blocul de langa chioscul rosu sa intrebe ce japita este o cunoaste tot cartierul ca bea pana se pisa pe dansa

 • poate protestatarele lui buzea vor fi puse sa respecte programul de lucru iar ea aceasta competenta la plecat din serviciu cand doreste dumneaei pe la scoala mall sa fie cat mai urgent demisa .
  fetelor spor la treaba serioasa.
  ps .buzea la treaba si lasa sonorul jos chiar daca iti place sus.

Adauga un comentariu