Eveniment-Social

Presedinte cu japca! Presiuni uriase la varful PMP! Cum a luat Gheorghe Emacu, prin santaj, sefia filialei

Publicat: 24 iul. 2016
1

@ PMP Iasi a ajuns sa fie controlat de aripa venita din fostul UNPR, dupa fuziunea ce a avut loc zilele trecute @ Scorul politic la CJ la alegerile locale al PMP a fost de peste 7 procente, in vreme ce UNPR nu a atins 6 la suta @ In aceste conditii, normal era ca vechiul PMP sa dea presedintele

De cateva zile, Partidul Miscarea Populara (PMP) are o noua fata. Fuziunea prin absortie dintre vechiul PMP si UNPR, partid infiintat de Gabriel Oprea, a dus insa la o serie de tensiuni fara precedent la nivelul judetului Iasi. Filiala judeteana a ajuns sa fie condusa de cei veniti din UNPR, care au avut insa un scor politic la CJ mai mic decat PMP. Cum s-a ajuns aici? Simplu. Doi dintre cei mai slabi deputati ieseni, Camelia Bogdanici si Gheorghe Emacu, au facut presiuni la Bucuresti, santajandu-l pe Traian Basescu ca vor pleca la alte formatiuni politice.

La nivel central, algoritmul care a stat la baza nominalizarii presedintelui PMP, dupa fuziunea cu UNPR, a fost unul singur: care formatiune a avut un scor politic mai mare la CJ in alegerile locale. Aici cifrele sunt clare, PMP a avut un scor politic mai bun decat UNPR si implicit, ar fi trebuit sa desemneze presedintele filialei judetene. Scorul politic la CJ la alegerile locale al PMP a fost de peste 7 procente, in vreme ce UNPR nu a atins 6 la suta. Pentru a ajunge la un consens, Traian Basescu a anuntat in sedinta Biroului National ca, la Iasi, Gheorghe Emacu va fi presedinte, iar deputatul Petru Movila va deschide lista la alegerile parlamentare.

„Dupa finalizarea fuziunii PMP-UNPR a fost desemnata o conducere interimara pentru noua filiala PMP Iasi. Astfel, potrivit deciziei adoptate la nivel national, deputatul Gheorghe Emacu este noul presedinte interimar al PMP Iasi, în timp ce deputatul Petru Movila este prim-vicepresedinte interimar al formatiunii. Deputatul Gheorghe Emacu precizeaza ca este vorba depre o conducere interimara, care va avea ca principal scop organizarea alegerilor parlamentare de la finalul anului”, au sustinut cei din aripa UNPR. Emacu a tinut sa explice si ca in filiala de la Iasi nu vor exista tensiuni.

„În urma fuziunii, au fost desemnati presedintii si prim-vicepresedintii la nivelul fiecarui judet. Este vorba despre o conducere interimara, care va gestiona filialele pâna la alegerile parlamentare, urmând ca anul viitor sa fie organizate alegeri interne. Ca lider interimar, voi încerca sa armonizez cât mai bine cu putinta opiniile membrilor noului PMP Iasi, astfel încât sa maximizam rezultatele la scrutinul pentru Parlamentul României. Este esential sa functionam ca o echipa, chiar daca sunt si nemultumiri si diferente de opinie”, a sustinut, intr-un comunicat de presa, deputatul Gheorghe Emacu.

Ceea ce omite insa Emacu sa spuna este faptul ca, in urma discutilor, s-a convenit ca Movila sa deschida lista pentru alegerile parlamentare din toamna. Nici Gheorghe Emacu si nici Petru Movila nu au raspuns apelurile redactorilor BZI pentru a lamuri modul in care generalul de popota al UNPR a ajuns sef la PMP Iasi.
Comentarii
  • Dle Gh. Emacu acum am inteles de ce NU ati fost prezent pe 26 iunie 2016 la ziua Drapelului National de la Iasi si va plibati pe ddul Stefan cel Mare cu doi prieteni! Dintr-un Om al cetatii si un considerat „progresist” ati devenit un „om” ciuruit de dl. Basescu. Nu va ONOREAZA ultima decizie a dvs. Pacat ca si dna doctor s-a aliniat la aceste masinatiuni ale lui Base… , dar este pacat si de Petrica Movila care este un bun parlamentar de Iasi. Daca dnii Sorin Iacoban, Petrica Movila, s-au implicat si au inteles menirea lor, nu pentru trafic de influenta ci pentru adoptarea unor legi bune camunitatii, dl. Gh. Emacu, dna doctor, dna Mihaela Popa si altii NU au fost buni reprezentanti ai nostri in parlament.(a se vedea si traseismul dnei Popa Mihaela).

  • colegii ii zic prostoiu,sal vedeti cand se infoaie si se inroseste si vorbeste numai prostii,rad oamenii pe la colturi de el iar miuerile sau saturat de glumele si pipaielile lui grotesti ,un om care nu a facut nimic a executat ordine si a lins bocanci ,un general de paie facut la apelul bocancilor ,un om gol lipsit de esenta si care dupa 5 casatorii nu stie ce rost are inn lumea asta ,sal urmariti ce are are cand il imita pe oprea ,ce apucaturi de taran ,,,,,niste tradatori care conduc alti tradatori O so suga toti impreuna cu emacu bogdanici emacu manolache ,,, o sai voteze mula

  • Manolache, Taraboanta, Puscasu, Bogdanici Gheban, Se cara si alti militieni. Numai oameni mari – caractere mari si spectaculoase.

Adauga un comentariu