Eveniment-Social

Preparatele din carne, atractia Targului de produse traditionale

Publicat: 12 sept. 2010
1

Branzeturi produse in maniera traditionala si arhaica, diferite tipuri de delicatese din carne, precum muschi de porc, carnaciori sau pastrama afumata, naturale si fara ingrediente artificiale, au facut deliciul iesenilor prezenti la Targul de produse traditionale. Toata gama de alimente bio si produse traditionale, naturiste, ecologice, suplimente nutritive naturale si vitamine, precum si dulciuri, bauturi, ceaiuri, siropuri si diverse produse dietetice. Acestea au fost „vedetele” Targului de produse ecologice si traditionale organizat, la finalul saptamanii trecute, la Parohia Toma Cozma, intitulat ECOagrIS. Manifestarea, beneficiind si de o vreme insorita, s-a bucurat de un succes enorm in randul iesenilor, cateva mii vizitand si achizitionand din bucatele expuse la targ. Comparativ cu preturile din comert sau cele din pietele iesene, produsele expuse si care puteau fi achizitionate aveau preturi mult mai avantajose. Un kilogram de carnati traditionali nu trecea de 15 lei, muschiul afumat traditional din zona Ardealului fiind cu 10 la suta mai ieftin decat cel din hipermarketuri sau macelarii. Cei interesati au putut sa si guste din cele expuse. „Se merita asemenea tipuri de carnuri realizate traditional si care au savoare. Simti, intr-adevar, ca mananci cu adevarat si ca au gust si preturile sunt mai mult decat rezonabile. Ar trebui o mai buna promovare si sa le gasim mai des in magazine sau piete”, a spus Maria Soltuz, vizitator la targ. Intregul eveniment a avut drept scop promovarea unui stil de viata sanatos si ecologic si a fost realizat si în parteneriat cu Primaria Iasi. Pe langa producatorii individuali, in cadrul actiunii a fost facilitata si întalnirea dintre publicul larg foarte interesat cu principalii producatori, procesatori si furnizori de servicii, veniti din zece judete din toate zonele tarii.
Comentarii
  • Vai si amar de tirgul vostru. O buna initiativa desfasurtata groaznic. Pai dace mergeati pe drumul de la Onesti la Brasov gaseati de 10 ori mai multi comercianti de prodse naturale.
    Iar produse din Iasi de ce nu au fost??? – ptr ca DADR pune bete in roate micilor intreprinzatori. O zacusca – o gramada de acte, si mai vor si ei ceva la pachet ptr acasa, si uite asa micul producator iesean nu mai face. Rusine! Treziti-va! In ardeal gasiti in toat epietele cirnati si alt ebunataturi de casa, cu adevarat delicioas esi la un pret mult mai accesibil decit era la tirgul vostru.
    Sper ca ati invatat ceva din esecul de anul asta, si sa faceit ceva mai bun pe viitor. Cine repeta aceasi greseala si se asteapta la rezultate diferite e un mare…..

  • Invitam toti producatorii particulari de produse traditionale sa participe la Festivalul de Ziua Recoltei, organizat in localitatea Fierbinti Targ, jud Ialomita. Va multumim.

Adauga un comentariu