Actualitate

Prepararea si aplicarea mastilor

Publicat: 03 oct. 2000
7

Unele masti cosmetice se pot prepara si aplica in casa, altele numai de catre specialisti, in atelierele de cosmetica.
Exemple de masti care se pot aplica in casa:
1. Masca de ou. Se utilizeaza galbenusul amestecat cu untdelemn pentru tenurile uscate, la care se adauga putin amidon sau zeamil pentru ca masca sa capete consistenta ferma.
Pentru tenurile grase se foloseste albusul: se amesteca 3-4 picaturi de zeama de lamaie, drojdie de bere si caolin 2 parti, cu un gram de carbonat de magneziu, pentru a forma o pasta.
Se recomanda galbenusul de ou amestecat cu untdelemn, ca o maioneza, pentru curatirea obrazului, dupa care se recomanda dusul; aceasta masca, datorita cantitatii crescute de colesterol si lecitina, regenereaza pielea si combate deshidratarea.

Uleiurile vegetale se utilizeaza pentru tenurile uscate; sunt bine suportate uleiurile comestibile ca: uleiul de floarea-soarelui, de germene de porumb (bogat in vitamina E), uleiul de masline.
Pentru aplicarea lor se folosesc bucati de tifon in care se decupeaza orificii pentru ochi, nas si gura. Uleiul caldut patrunde intr-o oarecare masura in epiderm, inmoaie celulele moarte din stratul cornos si ajuta la indepartarea lor prin spalare si masaj. Masti de ulei cu adaos de laptisor de matca sau vitamina E se folosesc in cazul tenurilor deosebit de uscate. Pentru tenurile uscate deshidratate, care se descuameaza se recomanda sa se aplice caimac de lapte fiert care hraneste si invioreaza obrazul.
Adauga un comentariu