Actualitate

Preotii stau cu ochii pe el mai ceva ca pe Moaste! Iata cine-i baga in sperieti pe reprezentantii Mitropoliei

Publicat: 12 oct. 2015
1

@ Ani la rand a fost nevoit sa suporte jignirile celorlalti @ Acest barbat nu doreste sa fie subiectul unor altercatii @ Desi duce o povara destul de mare pe umeri, nu este diferit de ceilalti @ Aceasta problema l-a marcat pe viata

Multi oameni isi imagineaza ca viata se sfarseste doar pentru ca intampina probleme cotidiene, cu care se confrunta toata lumea. In schimb, acest om se izbeste, an de an, de aceleasi situatii duse la extrem si de ignoranta unor persoane care ar trebui sa ii inteleaga problema si sa ii ofere o mana de ajutor. Vine de peste zece ani, de la sute de kilometri distanta, doar pentru a se ruga la Cuvioasa Parascheva si pentru a multumi ca este sanatos si ca l-a ajutat sa depaseasca orice problema in viata.

Mereu intampina, totusi, reactii negative din partea celor de la Mitropolie. Chiar in cursul zilei de ieri, cand dorea sa ajunga la Sfanta, reprezentantii Mitropoliei i-au cerut sa se indeparteze pentru a nu incurca pelerinii veniti la Sfanta. Oamenii cred ca este la cersit si vad ca inspira mila, insa niciodata nu si-a dorit nimic din partea nimanui. Ghita A. este din Piatra Neamt si a trecut prin multe. In anul 1984, pe cand era in armata, a suferit un grav accident. Lucra pe santier, intr-un excavator, cand, la un moment dat pamantul a inceput sa se surpe. Intr-o fractiune de secunda, Ghita a sarit si excavatorul s-a prabusit peste el. Urmarile au fost ingrozitoare, barbatul ramanand fara ambele picioare si fiind condamnat pe viata sa traiasca in acest mod.

„Lucram pe un excavator si s-a rupt malul, am sarit si a venit peste mine. In loc sa plec acasa in doua zile, am plecat la spital, unde am stat doi ani. Aveam deja un an, mai aveam doua zile si plecam acasa. Miercuri s-a intamplat, vineri plecam in concediu. Si asa am ajuns si am mai stat doi ani de zile in spital. A fost lasat de la Dumnezeu sa am zile in continuare. Prin cate am trecut, a fost sa am zile. Fiecare isi duce zilele asa cum ii sunt date”, marturiseste barbatul.

Ar fi putut fi pensionat de catre armata, insa pentru a nu fi probleme, pe acea vreme, dupa incidentul ce a avut loc, Ghita a fost trecut in grad civil, ca lucrator pe santier. A fost un mod prin care armata a iesit basma curata din toata aceasta problema, avand urmari pe termen lung pentru barbat, astfel ca nu a putut avea o pensie mai buna. Pe langa faptul ca toata lumea il compatimeste, barbatul povesteste ca ceilalti il vad ca pe un cersetor. A venit de sambata (10 octombrie – n.r.) la Iasi pentru a participa la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, dar in fiecare zi este alungat de langa intrarea in locasul sfant, dintr-un motiv iesit din comun: oamenii din cadrul bisericii spun ca este la cersit si ca ar fi mai bine sa plece, pentru a nu crea probleme pelerinilor.

Este recunoscator pentru ceea ce a primit de la Dumnezeu

A indurat zile in sir frigul si ploaia, tocmai pentru a ajunge la Sfintele Moaste si a multumi pentru tot ceea ce a primit. Chiar daca nu se descurca foarte bine cu banii, barbatul primeste o pensie de handicap, iar sotia pensie de insotitor. Copiii familiei au plecat in strainatate, pentru a gasi un trai mai bun. Se roaga la Sfanta ca toti credinciosii, pentru sanatate si pentru iertarea pacatelor. „Sunt credincios. Ma rog pentru mine, copii, nevasta, parinti, pentru toata lumea. Multumesc lui Dumnezeu ca mi-am realizat destul in viata. Nu se poate niciodata sa ai 100 la suta, dar mi-am vazut copiii mari, au luat bacalaureatul, nu au fost puteri financiare sa intre la facultate si s-au dus in strainatate. Ne rugam la Dumnezeu si mergem inainte”, spune Ghita. Este un om obisnuit, insurat, cu trei copii, o casa si o masina, pe care a modificat-o intocmai pentru problema de handicap pe care o are. Tocmai de aceea, nu se simte bine cand este vazut ca un cersetor, pentru ca nu are nevoie de banii altora. De zeci de ani, toti il alunga din fata lor, doar pentru a nu-i oferi vreun ban sau de teama sa nu fie jefuiti.
Comentarii
  • Aceasta persoana este cersetor. Il cunosc personal. Conduce si o masina rosie Skoda modificata special pt el. A venit de pe data de 10.10.2015 si sta si cerseste pana la sfarsitul hramului profitand de handicapul sau.

  • Daca toti pelerinii ar trece odata pe la Sfanta Parascheva ,am avea timp si noi cei din Iasi care muncim sa trecem pe la ea de ziua ei cand face minuni..cei care ne sarbatorim ziua de nastere sau ziua numelui de ziua ei, nu avem sansa sa mergem sa ne inchinam la catafalcul ei deoarece multi pelerini stau sa treaca de 4-5 ori pe la ea…

Adauga un comentariu