National

Preotii din Botosani contesta umbrelutele colorate. Vezi de ce

Publicat: 10 sept. 2014
1
Initiativa Primariei Botosani de a orna una din strazile Centrului Istoric cu umbrele colorate i-a nemultumit pe reprezentantii Bisericii, care le considera un simbol al homosexualitatii.
Strada 1 Decembrie, putin mai jos de Catedrala Uspenia, unde a fost botezat Mihai Eminescu, a fost ornata cu umbrele multicolore. Cateva dintre acestea au fost schimbate la presiunile Protopopiatului Botosani. Viceprimarul Eugen Turcanu sustine ca a fost sunat de la Protopopiat si i s-a reprosat faptul ca unele dintre umbrele au insemnele organizatiilor homosexuale si i s-a cerut inlocuirea lor, scrie 7est.ro.

Citeste si: Casatorie de Cartea Recordurilor la Iasi. Si-au unit destinele dupa ce au trecut peste momente de rascruce – FOTO

„Am schimbat o parte din umbrelele care erau foarte colorate si care, in opinia unor fete bisericesti, reprezentau organizatiile de homosexuali. Noi nu am vrut sa cream tensiuni inutile si am schimbat umbrelele”, a declarat vicele Eugen Turcanu.
Cupola de umbrele din Centrul Istoric a devenit o adevarata atractie pentru botosanenii care nu au mai trecut de ani buni pe acolo si care acum se plimba prin zona si isi fac fotografii pe care le posteaza pe retelele de socializare.
Primaria Botosani a achizitionat 400 de umbrele multicolore, pe care a platit putin peste 3.000 de lei, si pe care le-a montat pe strada principala din Centrul Istoric pentru Cultural September Fest, eveniment care va avea loc in perioada 11-14 septembrie.Comentarii
Adauga un comentariu