Eveniment-Social

Premii surpriza pentru liceenii ieseni de 10 la Bacalaureat

Publicat: 16 oct. 2013
1

Deputatii au aprobat, la inceputul acestei saptamani, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei Guvernului (OG) nr. 13 din 2013 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare referitoare la premierea elevilor care au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat 2013. Prin acest proiect de lege sunt acordate premii în valoare de 3.000 de lei fiecarui absolvent de liceu care a obtinut aceasta medie. Premiile vor fi acordate din bugetul pe anul acesta al Ministerului Educatiei Nationale (MEN). De precizat ca, la nivelul judetului Iasi, 12 candidati au obtinut notele maxime la acest concurs, inainte de solutionarea contestatiilor la sesiunea iunie-iulie a testarii. Acestia sunt: Maria Luchian, Eliza Maria Froicu si Anca Zainescu de la Colegiul National Costache Negruzzi, Martha Elena Munteanu, Diana Paula Gherasim si Ioana Maria Ceomirtan de la Colegiul National Mihai Eminescu, Maria Alexandra Chiriac si Lorena Evelyn Vonica de la Colegiul National Emil Racovita, respectiv Alexandra Brenda Istrate de la Colegiul National, Sorina Marinescu de la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri, Mariana Nastasia de la Liceul Pedagogic Vasile Lupu si Cezara Ionela Dulce – Liceul Tehnologic Economic de Turism.
Comentarii
  • Mai sus aveati un articol in care se spunea ca olimpicii nu sint rasplatiti pe masura rezultatelor lor.De acord.Sint olimpici in tara sau in afara ei.Ei cel putin au rezultatele astea extra-scolar dar,pt.cei care iau bacalaureatul cu 10 de ce ar trebui o astfel de rasplata??Nu cumva daca au invatat si au rezultate frumoase o fac pentru ei si pentru viitorul lor??Sa inteleaga elevii ca pina si bacul e o afacere?De ce ar trebui sa plateasca alti elevi pentru 10 luat la bac??Nu asa ar fi normal sa fie,cine invata invata ,cine nu…asta e .Si acesti bani poate ca i-ar fi meritat in plus cei care au luat aur,argint,nu 10 la bac.Si sa se mai faca si lege!!!???

  • Eu sunt de acord ca acesti fosti elevi, actuali studenti, sa fie rasplatiti pentru munca lor. Acolo unde ei invata : Princeton, Oxford, Harvard… ne duc numele cu mandrie.
    Ei, ar trebui mai mult promovati in mass-media decat …. manelistii, siliconatele si non-valorile de la noi.
    bravo lor !

Adauga un comentariu