International

Premierul turc critica Europa, numind-o „fortareata crestina”

Publicat: 06 sept. 2015
1

Premierul turc Ahmet Davutoglu a criticat duminica „partea ridicol de mica” de refugiati acceptata de Uniunea Europeana, calificand continentul Europa drept o „fortareata crestina”.

Turcia a acceptat peste doua milioane de refugiati veniti din Siria si Irak, creand „o zona tampon intre haos si Europa„, a declarat Ahmet Davutoglu intr-un articol publicat in cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung in editia de luni.

Citeste si Turcia, anunt de ultima ora privind CRIZA IMIGRANTILOR

Potrivit acestuia, contributia financiara a UE la efortul Turciei este scazut, conform unor extrase publicate duminica.

S-ar spune ca este vorba despre „un reflex comod” de a pune problema refugiatilor pe spatele Turciei si de a construi o „Europa fortareata crestina”, a estimat el.

Citeste si Principalele intrebari din spatele crizei imigrantilor

O astfel de abordare merge impotriva valorilor europene si Turcia, in calitate de stat candidat la aderarea la UE, nu si-ar fi putut imagina ca aceasta abordare sa aiba sustinerea majoritatii europenilor, a mai spus prim-ministrul.

A venit timpul, a adaugat el, ca tarile Europei sa actioneze impreuna in problema imigratiei, precizand ca Turcia este pregatita pentru o cooperare in coordonare cu „partenerii nostri europeni”.
Adauga un comentariu