International

Premierul Slovaciei, anunt despre dezintegrarea Uniunii Europene

Publicat: 06 iul. 2016
1

Presedintia slovaca a Consiliului Uniunii Europene este prima care se confrunta cu dezintegrarea UE, a apreciat miercuri premierul slovac Robert Fico in plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, transmite TASR.

Fico a prezentat prioritatile Slovaciei in calitate de presedinte al Consiliului UE in a doua jumatate a acestui an — o Europa solida economic, o piata unica moderna, migratia si o Europa angajata la nivel global—, subliniind ca Slovacia este bucuroasa ca a devenit parte a acestui proiect de integrare unic.

”Uniunea Europeana trebuie sa asculte la vocile critice si sa devina mai flexibila. Am intrat intr-o faza in care trebuie sa ne depasim temerile privind migratia, terorismul si crizele politice si economice”, a spus seful executivului de la Bratislava.

Potrivit acestuia, crizele nu pot fi rezolvate prin proceduri individuale necoordonate, ci printr-o abordare unica la nivelul UE. La randul sau, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a remarcat ca Uniunea Europeana se confrunta cu un divort (in urma referendumului din 23 iunie privind apartenenta Marii Britanii la UE) caruia trebuie sa ii faca fata, dar considera ca Slovacia este bine pregatita pentru aceasta sarcina.
Adauga un comentariu