Actualitate

Premiera pentru Romania! Universitatea Cuza a dat lovitura pe piata afacerilor! Totul se va intampla in Gradina Botanica

Publicat: 25 oct. 2018
1

@ In mediul academic din intreaga Romanie este o PREMIERA dupa 1989! @ Spectaculos este ca totul are legatura cu orasul Iasi, respectiv cu Gradina Botanica "Anastasie Fatu" a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" – UAIC din Iasi @ Concret, tocmai intr-un cadru mondial in care resursele naturale sunt la mare cautare si protejare, Cuza a încheiat un parteneriat în premiera pentru valorificarea izvorului de apa minerala din Copou

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi (UAIC) a încheiat un acord de parteneriat cu Societatea Nationala a Apelor Minerale (SNAM) pentru demararea procedurilor de punere în functiune si valorificare a apei minerale din sursa Izvor 3, zacamânt Iasi – Copou, care se afla pe teritoriul Gradinii Botanice "Anastasie Fatu", proprietate a UAIC.

Citeste si: Plan SPECTACULOS la Universitatea Cuza din Iasi. Rectorul a SEMNAT pentru ASTA – FOTO

"Parteneriatul îsi propune sa faciliteze actiunile necesare în vederea încadrarii în limitele maxime admise pentru indicatorul nitrati si valorificarii apei minerale, dar si asigurarea conditiilor optime pentru participarea studentilor UAIC la stagii de practica pe tema administrarii si exploatarii zacamântului Iasi – Copou. Prin încheierea acestui parteneriat, UAIC îsi asuma sa demareze procedura de punere în functiune si valorificarea apei minerale din Copou, iar SNAM se obliga sa asigure consultanta, în limita competentelor, pentru punerea în functiune a capacitatilor de îmbuteliere a apei. Cladirea în care va avea loc exploatarea a fost intabulata de Universitate la data de 10.08.2018", a precizat prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, rector la Cuza.

Citeste si: EXCLUSIV! Masura SPECTACULOASA la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. Angajatii vor avea SALARII MAJORATE si o NOUA INVESTITIE

Ca istoric, interesant este ca Apele minerale din zona Copou – Breazu sunt recunoscute international înca din 1940, când au obtinut o medalie la Paris – Franta.

Începând din anul 1960, Institutul de Balneologie din Iasi repeta periodic analizele fizico-chimice ale acestor ape si arata ca au o mineralizare de pâna la 1.000 mg/litru si un caracter de ape hidrogencarbonatate – magneziene, cu un pH slab alcalin.

Citeste si: S-a DECIS! Documentul a fost SEMNAT de primarul Iasului si rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza – FOTO

De asemenea, analizele demonstreaza ca apa din izvorul 3 – Copou are beneficii importante pentru sanatatea consumatorilor, întrucât este singura Apa minerala naturala din România care contine mai mult magneziu decât calciu.

"Demersul comun initiat de UAIC si SNAM se încadreaza în strategia de utilizare a resurselor naturale din tara noastra si deschide perspective certe de valorificare a Apei minerale din zacamântul Iasi – Copou", se mai arata in datele oferite de UAIC.
Comentarii
Adauga un comentariu