Local

Premiera absoluta la DNA Iasi! Un acuzat intr-un dosar de coruptie a fost obligat sa munceasca la biblioteca!

Publicat: 03 iul. 2016
1

@ Barbatul a mers in fata procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie Iasi si a recunoscut absolut tot ce a facut @ Evident, le-a povestit procurorilor si detalii despre ceilalti acuzati din dosar @ Acuzatul a acceptat sa semneze un acord de recunoastere a vinovatiei, pentru a scapa de judecata si pentru a primi o pedeapsa mai mica @ La finalul saptamanii trecute, judecatorii l-au obligat sa munceasca la Biblioteca Judeteana Gh. Asachi sau la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca

La finalul saptamanii trecute, judecatorii de la Tribunalul Iasi au aprobat incheierea unui acord de recunoastere intre Constantin Cojocaru, un acuzat intr-un dosar de coruptie, si procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi. Barbatul a fost acuzat de fals intelectual in dosarul in care au fost trimisi in judecata fostul primar al orasului Harlau, viceprimarul, seful Ocolului Silvic si seful Politiei. Prin acest acord de recunoastere, Constantin Cojocaru a acceptat toate acuzatiile procurorilor si nu a mai propus probe in apararea sa.

De asemenea, acesta a acceptat si pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare sub supraveghere. Aceasta supraveghere va fi realizata de Serviciul de Probatiune, pentru urmatorii doi ani. Pentru a fi valabil acest acord de recunoastere a vinovatiei incheiat intre Cojocaru si DNA, era nevoie de parafa judecatorilor de la Tribunal. Acestia din urma i-au stabilit si o sanctiune destul de inedita: sa munceasca timp de 30 de zile la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca sau la Biblioteca Judeteana Gh. Asachi.

„În temeiul art.85 alin.2 lit.b Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, obliga inculpatul sa presteze o munca neremunerata în folosul comunitatii în cadrul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Iasi sau la Biblioteca Judeteana Gheorghe Asachi Iasi, pe o perioada de 30 zile, potrivit programului ce va fi stabilit cu acordul consilierului de probatiune si în conditiile art. 57 cu referire la art. 52 din Legea nr. 253/2013. În temeiul art.88 alin. 1 Cod penal, atrage atentia inculpatului asupra revocarii amânarii aplicarii executarii pedepsei în caz de nerespectare cu rea-credinta a masurilor de supraveghere”, se arata in hotararea judecatorilor ieseni.

Toti cei aflati pe lista neagra sustin ca sunt nevinovati

In dosarul in care Constantin Cojocaru a fost pus sub acuzare au fost trimise deja in judecata zece persoane. Lista este deschisa de Ioan Amariei, seful Ocolului Silvic Harlau, acuzat de comiterea urmatoarelor infractiuni: luare de mita, abuz in serviciu, fals intelectual si instigare la fals intelectual. Primarul Constantin Cernescu este acuzat de abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual. Florin Tapusa, viceprimarul orasului Harlau, este acuzat de efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia, abuz in serviciu si instigare la abuz in serviciu. Victima colaterala in razboiul de combatere a coruptiei a cazut si Mihai Vatavu, soferul personal al sefului de ocol silvic. Acesta va fi judecat pentru instigare la abuz in serviciu.

Pentru toti cei mentionati s-a instituit masura controlului judiciar. Pentru ca se afla in legaturi foarte stranse cu cei mentionati mai sus, nici comisarul sef Dumitru Simionescu, seful Politiei Harlau, nu a scapat de trimiterea in judecata in acest dosar. Acesta va trebui sa raspunda in fata judecatorilor pentru infractiunea de abuz in serviciu. Pe lista celor pentru care procurorii cer condamnarea se mai afla urmatoarele persoane: Pavel Dulgheru, consilier la Garda Forestiera, Dumitru Marian, Vasile Liviu Gheorghiteanu, Constantin Curca si Carmen Amelia Sava. Tot acest dosar a fost declansat de denuntul depus de un om de afaceri impotriva lui Ioan Amariei. Constantin Cojocaru lucra in cadrul Ocolului Silvic si ar fi scos din patrimoniul acestei institutii material lemnos, la indemnul sefului sau.

„În perioada septembrie 2014 – decembrie 2015, inculpatul Amariei Ioan, în aceeasi calitate, si-a încalcat atributiile de serviciu, în sensul ca a dispus si a determinat mai multe persoane, printre care si pe inculpatul Cojocaru Constantin, sa elibereze diferite cantitati de material lemnos fara întocmirea documentelor legale sau consemnând în mod fals vânzarea unui sortiment de material lemnos cu o valoare inferioara. Beneficiari ai materialului lemnos dobândit în conditiile de mai sus au fost printre altii si inculpatii Cernescu Constantin si Simionescu Dumitru, care l-au instigat pe seful Ocolului Silvic Harlau sa actioneze în maniera aratata”, au completat procurorii. Toti cei trimisi in judecata sustin ca sunt nevinovati.
Comentarii
  • Nimic despre Stefanuca Constantin,care prin complicitate cu Relu Fenechiu a luat mult mai multa padure de la statul Roman pentru Polizu-Maxut,prin fals,trafic de influenta si acte de coruptie.
    In legatura cu padurile revendicate de mostenitorii familiei Polizu,Stefanuca,l-a pacalit pe Relu Fenechiu dupa ce tranzactia s-a produs,ca nu i-a mai dat partea pe care s-au inteles in prealabil,fapt ce a determinat iesirea lui ,nu accidentala,din PNL.
    La Conacul Polizu se ascundeau baietii destepti printre ei si fostul primar de Harlau Cernescu,unde se spune ca erau aduse si fete minore pentru a satisface poftele sexuale ale hulpavilor barosani.
    Pe atunci Constantin Stefanuca,se ocupa si cu ridicarea gunoiului in orasul Harlau si nu numai,unde Domnul Cernescu era primar,ati ghicit!
    Daca gresesc imi cer scuze,ca nu am vazut eu personal toate acestea,ci din auzite si gasesc ca e de datoria mea civica sa le expun aici unde mi se ofera posibilitatea.

  • Acest domn Cojocaru a primit o pedeapsa usoara in comparatie cu ce fapte a comis in timpul domniei de sef ocol si pina in prezent ….a luat mita saci de bani de la padurari ,sefi de districte …etc ,vor urma si alte denunturi !

Adauga un comentariu