Eveniment-Social

PREMIERA ABSOLUTA! Campionat mondial de sah la Iasi

Publicat: 22 feb. 2013
1
Incepand cu data de 21 aprilie, Federatia Mondiala de Sah (FIDE), Federatia Romana de Sah, Primaria Municipiului Iasi, Consiliul Judetean Iasi, Directia de Sport si Tineret Iasi, Asociatia Judeteana de Sah Iasi, C.S. Politehnica Iasi, Palatul Copiilor Iasi organizeaza la Sala Sporturilor, in premiera in Romania, Campionatul Mondial de Sah Amatori.
Evenimentul este motivat de succesul Campionatului Mondial de Sah Scolar, din mai 2012, care a reunit peste 500 de copii din 38 de tari
„Are drept de participare orice jucator ce nu a depasit 2.000 puncte ELO (internationale), indiferent de varsta. Datorita traditiei scolii iesene de sah, asteptam sa participe foarte multi copii din judet, dar si parinti, bunici. Speram ca acestia sa ne aduca din nou titlul mondial, dupa ce, in 2009, sportivul Stefan Parlog, de la C.S. Politehnica Iasi, a ocupat primul loc”, anunta organizatorii.
Pana in acest moment s-au inscris jucatori din Venezuela, Brazilia, Paraguai, Statele Unite ale Americii, Mexic, Nigeria, Africa de Sud, Uganda, Egipt, Nepal, Dubai, Siria, India, Iran, Brunei, Emiratele Arabe Unite, Singapore, Malaezia, Noua Zeelanda,  Anglia, Suedia, Rusia, Turcia, Moldova, Bulgaria, Ucraina, Grecia, Georgia, Armenia, Franta. Termenul limita pentru inscrieri este 4 martie 2013.
Tags:Adauga un comentariu