International

Premier, condamnat sa ii plateasca 44.000 de dolari fostei menajere

Publicat: 10 feb. 2016
1

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost condamnat miercuri sa-i plateasca fostei menajere a familiei suma de 44.000 de dolari ca despagubire pentru conditii incorecte de munca.

Tribunalul pentru conflictele de munca din Ierusalim a acceptat plangerea lui Meni Naftali impotriva lui Netanyahu si a sotiei acestuia, Sara, obligand cuplul la achitarea a 170.000 de sekeli (44.000 de dolari) drept despagubire.

„Faptul ca resedinta (Netanyahu) este un mediu de lucru aparte nu justifica incalcarea drepturilor angajatilor”, a decis instanta.

Aceasta a stabilit ca angajatii au fost obligati sa lucreze intr-un program neregulat si sa faca ore suplimentare, dar si sa raspunda „cererilor exagerate, insultelor si acceselor de furie” ale Sarei Netanyahu.

Reclamanta a declarat in instanta ca sotia premierului bea adesea in exces, o acuzatie pe care Sara Netanyahu a respins-o, declarand ca fosta menajera este interesata doar de bani.

Potrivit instantei, conditiile dificile de lucru si salariile insuficiente i-au facut pe multi angajati sa renunte la aceste locuri de munca dupa putin timp.

„Resedinta premierului, dintre toate locurile de munca, cu toata complexitatea sa, ar trebui sa serveasca drept exemplu si model pentru respectarea drepturilor angajatilor”, a subliniat tribunalul.

Meni Naftali, in varsta de 35 de ani, a lucrat ca menajera pentru familia Netanyahu in perioada februarie 2011 — noiembrie 2012.
Adauga un comentariu