Actualitate

Prejudiciu urias intr-o institutie ieseana. Hotii au scapat

Publicat: 23 aug. 2015
1

@ O institutie judeteana s-a ales cu o gaura de cateva zeci de mii de lei in urma unei spargeri ramase cu autori necunoscuti @ Printre suspecti sunt si cativa dintre angajatii institutiei @ Prejudiciul a fost calculat abia la o luna distanta de la producerea furtului

Autoritatile iesene au reusit dupa aproape o luna de zile sa stabileasca intr-un final prejudiciul produs de persoanele care au spart o magazie din interiorul Consiliului Judetean. Comisia de ancheta a stabilit un prejudiciu de peste 23 mii lei, dupa ce s-a constatat furtul mai multor telefoane mobile, tablete, laptopuri si alte echipamente electronice. Culmea, hotii care au dat spargerea nu au fost prinsi nici pana in prezent, desi unele surse din CJ arata ca printre suspecti se numara si persoane din interior. Pentru a preintampina astfel de evenimente si in viitor, cei de la Consiliul Judetean au decis sa achizitioneze si o serie de sisteme de alarma ce vor fi montate la magazii si la casierie. Sistemele vor costa circa 3.200 lei, fara TVA.

„Prejudicul constatat a fost de 23.301 lei. S-a constatat lipsa a 37 de telefoane mobile, a unei tablete, a doua laptopuri si a unor stick-uri de memorie. Consiliul Judetean urmeaza sa achizitioneze echipamente antiefractie pentru magazie si casierie. Documentatia a fost intocmita si inaintata deja. In ceea ce priveste ancheta politiei pentru prinderea si tragerea la raspundere a faptasilor, aceasta este inca in desfasurare si nu ne putem pronunta”, au mentionat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.

Lucrurile sunt insa mult mai complicate. Au disparut subit dintr-o magazie, care in mod normal adapostea lucruri scoase din uz, tablete de ultima generatie si telefoane in stare perfecta de functionare. Femeia care avea in grija magazia respectiva si-a dat chiar demisia din functie si a plecat din Consiliul Judetean fara sa se mai uite inapoi. Curios a fost faptul ca Daniela Lupu si-a dat demisia din functia de magazioner cu cateva zile inainte de producerea furtului, iar in momentul in care magazia a fost sparta femeia se afla in preaviz. Surse din cadrul Consiliului Judetean Iasi au mentionat ca actuala conducere a descoperit deficiente intre ceea ce era mentionat in documente si obiectele care erau depozitate in acea magazie. O buna parte din obiectele furate nu erau trecute in inventar, ceea ce alimenteaza si mai mult speculatiile. Fie oamenii apropiati lui Cristian Adomnitei, presedintele CJ aflat in imposibilitatea de a-si exercita mandatul, au pus acest eveniment la cale pentru a-si acoperi urmele, fie s-a intamplat altceva. Hotii au intrat in sediul CJ Iasi fara nici cea mai mica problema, pe un geam si au sustras tot ceea ce au gasit.
Comentarii
  • Si paza la CJ…cine o executa?…Nu cumva directorii aia care se bat intre ei pentru functie si nu au nici un fel de competente pe acest domeniu ? Rusine ca va puneti toti lingaii pe functii prea sus si nu au nici un fel de treaba cu Paza!

Adauga un comentariu